Blocul Național Sindical anunță continuarea protestelor la nivel național, până pe 15 noiembrie

Blocul Național Sindical (BNS) și organizațiile membre anunță continuarea protestelor, ca urmare a faptului că Executivul a decis să susțină transferul contribuțiilor sociale "aproape exclusiv în sarcina salariaților", a anunțat marți organizația sindicală într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Astfel, după protestul organizat marți, 7 noiembrie, la Dacia, pe platforma Mioveni, vor fi programate acțiuni similare până la data de 15 octombrie 2017.

Calendarul acțiunilor de protest continuă miercuri, 8 noiembrie, de la ora 16:00, când aproximativ 1.000 de membri de sindicat se vor afla în fața sediului Prefecturii Constanța.

De asemenea, joi, 9 noiembrie, începând cu ora 15:00, circa 1.000 de membri BNS vor protesta la Oradea, în fața sediului Prefecturii Bihor, iar de la ora 16:00 aproximativ 1.500 de sindicaliști vor porni în marș de la Gara de Sud din Ploiești până la Prefectura Prahova. Mitingul propriu-zis se va derula începând cu 16:30, la sediul Prefecturii.

Potrivit sursei citate, vineri, 10 noiembrie, de la ora 14:00, un număr de 1.500 de membri de sindicat vor protesta la Timișoara, în fața sediului Prefecturii Timiș, iar în data de 15 noiembrie, începând cu ora 16:00, aproape 1.000 de participanți vor protesta la Cluj Napoca.

"Acțiunile de protest au ca temă centrală transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar vizează și teme de interes pentru organizațiile membre BNS, cum ar fi modificarea legii 62/2011 privind dialogul social sau construcția autostrăzii Pitești — Sibiu", notează BNS.

Organizația sindicală menționează faptul că activități de pregătire a acțiunilor de protest se desfășoară și în cadrul altor filiale ale Blocului Național Sindical.

Premierul Mihai Tudose a declarat marți că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanță de urgență, în ședința de Guvern de miercuri.

Un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Fiscal, publicat recent de Ministerul Finanțelor, prevede trecerea la angajat, de la angajator, a contribuțiilor sociale, începând cu 1 ianuarie 2018. Nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%.

"Din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat", a informat Ministerul Finanțelor. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…