Bloggerul militar rus ucis într-un atentat, decorat postum de Putin

Bloggerul militar rus ucis într-un atentat, decorat postum de Putin

Vladimir Putin l-a decorat, luni, postum pe bloggerul militar Vladlen Tatarski ucis cu o zi înainte la Sankt-Petersburg într-un atac cu bombă. În acest caz, Moscova a acuzat Ucraina şi "agenţi" ai opozantului Aleksei Navalnîi. Bărbatul era susținător declarat al războiului.

Vladlen Tatarski FOTO Profimedia

Ordinul Curajului este acordat lui Maxim Fomin "pentru curajul şi vitejia de care a dat dovada în îndeplinirea îndatoririlor sale profesionale", se arată într-un decret publicat pe site-ul Kremlinului.

Rusia a calificat luni drept atentat terorist asasinarea bloggerului militar rus Vladlen Tatarski, care a decedat cu o zi în urmă într-o explozie la Sankt-Petersburg şi a legat atacul de serviciile speciale ucrainene şi de Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK), scos în afara legii, al liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie deja de doi ani, notează surse citate de Agerpres.

A fost stabilit că atentatul terorist comis la 2 aprilie la Sankt-Petersburg împotriva cunoscutului jurnalist Vladlen Tatarski a fost planificat de serviciile speciale ucrainene cu participarea unor agenţi care au colaborat cu FBK-ul lui Navalnîi”, susţine Comitetul antiterorist rus într-un comunicat.

Ucis de o bombă artizanală

Vladlen Tatarski, un fost miner devenit propagandist al Kremlinului, a fost ucis duminică, 2 aprilie, într-un atentat cu bombă. El era unul dintre cei mai importanți susținători ai invaziei Rusiei. Bărbatul de 40 de ani a venit din regiunea Donețk din estul Ucrainei, pe care Rusia pretinde că a anexat-o și este în prezent deținută în mare parte de trupele ruse. El a primit cetățenia rusă în 2021, fiind născut în Ucraina. Bărbatul a murit într-o explozie la o cafenea din Sankt Petersburg, ce a fost provocată de o bombă artizanală introdusă într-un bust care-l reprezenta chiar pe Tatarski și care i-a fost oferit acestuia de o tânără.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante