Bloomberg: Arabia Saudită şi Irakul cresc exporturile de petrol către Europa

Bloomberg: Arabia Saudită şi Irakul cresc exporturile de petrol către Europa

Arabia Saudită şi Irakul cresc livrările de petrol pe piaţa europeană, unde cumpărătorii refuză treptat să importe energie din Rusia. Bloomberg a ajuns la această concluzie după ce a analizat datele de urmărire ale navelor maritime.

Arabia Saudită îşi trimite petroliere în Egipt, unde petrolul va fi descărcat şi va intra în conducta Sumed, care leagă terminalul Ain Sokhna, situat la Marea Roşie, de portul mediteranean Sidi Kerir. Acolo, petrolul este din nou expediat către cisterne şi trimis cumpărătorilor din Europa. Potrivit agenţiei, în primele trei săptămâni din iulie, prin conductă au trecut peste 1 milion de barili de petrol pe zi, ceea ce reprezintă de două ori volumul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de luna precedentă, capacitatea Sumed a crescut cu aproximativ 200.000 de barili pe zi.

Irakul, spre deosebire de Arabia Saudită, furnizează petrol pe piaţa europeană doar pe mare. Luna aceasta, tancurile care navigau din Golful Persic spre Mediterana prin Canalul Suez transportau aproximativ 1,2 milioane de barili de petrol pe zi. Astfel, volumul total al livrărilor de petrol din Orientul Mijlociu către Europa ar putea creşte la 2,2 milioane de barili pe zi, adică cu aproape 90% mai mult decât în ​​ianuarie 2022.

Pe 3 iunie, Consiliul Uniunii Europene a adoptat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include un embargo asupra livrărilor maritime de petrol şi produse petroliere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...