Bloomberg: Bogații lumii au pierdut luni 114 mld. dolari

Bloomberg: Bogații lumii au pierdut luni 114 mld. dolari

Caderile bursiere de luni au redus averile celor mai bogati 500 de oameni din lume cu circa 114 miliarde de dolari, noteaza  Bloomberg . Seful Berkshire Hathaway, Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om de pe planeta, a fost cel mai afectat, pierzand 5,1 mld. dolari, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor.

Berkshire este cel mai mare actionar al Wells Fargo, care s-a prabusit cu 9,2%, cea mai mare corectie a unei actiuni din structura S&P 500. Buffet, 87 de ani, este unul din cei 18 miliardari din topul Bloomberg care a pierdut peste un miliard de dolari intr-o zi.

Averea sefului Facebook a consemnat a doua cea mai mare corectie, Mark Zuckenberg pierzand 3,6 mld. dolari.

Nici seful Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a scapat neafectat de “macelul” de pe Wall Street. Averea sa a scazut cu 3,3 mld. dolari, in conditiile in care actiunele gigantului din retail au pierdut 2,8%.

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin au pierdut cate 2,3 mld. dolari.

Din averea celor mai bogati 500 de oameni din lume se stersesera deja 68,5 mld. dolari dupa scaderile modeste de vineri.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident