Bloomberg: Importurile rusești au revenit la nivelurile din 2020

Bloomberg: Importurile rusești au revenit la nivelurile din 2020

Potrivit agenției de știri, acest lucru se aplică, printre altele, microcircuitelor și cipurilor de fabricație occidentală furnizate Federației Ruse prin țări terțe.

Foto: Arhiva Adevărul

Indicatorii importurilor rusești în principalele zone au revenit la nivelul din 2020, a transmis sâmbătă Bloomberg , citând un înalt diplomat european nenumit. Acest lucru se aplică, printre altele, microcircuitelor și cipurilor de fabricație occidentală care sunt furnizate Rusiei prin țări terțe. China a jucat, de asemenea, un rol semnificativ în compensarea scăderii exporturilor din țările europene.

Totodată, sursa diplomatică a adăugat că UE discută despre posibilitatea înăspririi măsurilor de control al exporturilor pentru a preveni rutele ocolitoare pentru furnizarea de produse high-tech către Rusia. Agenția subliniază că G7 a anunțat și crearea unui mecanism special de monitorizare a implementării restricțiilor la export săptămâna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale