Bloomberg: Twitter îl va da în judecată pe Musk la începutul acestei săptămâni pentru refuzul său de a cumpăra compania

Bloomberg: Twitter îl va da în judecată pe Musk la începutul acestei săptămâni pentru refuzul său de a cumpăra compania

Compania americană Twitter, care deţine reţeaua de socializare cu acelaşi nume, intenţionează să-l dea în judecată pe omul de afaceri Elon Musk la începutul acestei săptămâni din cauza refuzului său de a o achiziţiona pentru 44 de miliarde de dolari, a informat duminică Bloomberg, citând surse.

Potrivit acestuia, conducerea Twitter a încheiat un contract cu firma de avocatură din New York Wachtell, Lipton, Rosen & Katz (WLRK), care va reprezenta interesele companiei în instanţă. Twitter este de aşteptat să iniţieze un proces în Delaware la începutul acestei săptămâni.

Musk a reziliat anterior acordul de cumpărare a Twitter, dovadă fiind o copie a anunţului adresat şefului departamentului juridic al companiei Vijaya Gadde, publicată pe site-ul Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA. Scrisoarea, în special, precizează că firma nu şi-a îndeplinit o serie de obligaţii în temeiul acordului, inclusiv nefurnizarea de informaţii complete care ar putea arăta proporţia de conturi false şi de conturi utilizate pentru corespondenţa şi publicitatea în masă.

Bret Taylor, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, a menţionat că Twitter intenţionează să-l dea în judecată pe antreprenor pentru a pune în aplicare acordul. După cum a raportat Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA, în cazul unei încălcări a acordului, Musk va trebui să plătească companiei o despăgubire de aproximativ 1 miliard de dolari.

În aprilie, directorii Twitter au raportat că Musk s-a oferit să achiziţioneze reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. În mai, antreprenorul a spus că încearcă să obţină informaţii care să confirme să arate că proporţia de conturi false şi de conturi utilizate pentru corespondenţa şi publicitatea în masă reprezintă mai puţin de 5% din numărul total de conturi Twitter.

Musk este CEO-ul Tesla şi SpaceX. Potrivit Bloomberg, antreprenorul ocupă primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Averea lui este estimată la 227 de miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina