Bob Lee, fondatorul aplicației de plăți Cash App, a murit după ce a fost înjunghiat în San Francisco VIDEO

Bob Lee, fondatorul aplicației de plăți Cash App, a murit după ce a fost înjunghiat în San Francisco VIDEO

Fondatorul aplicației de plăți Cash App, Bob Lee, a fost înjunghiat mortal marți în San Francisco, a anunțat familia sa, relatează BBC.

Bob Lee, care a contribuit la crearea Android, a fost înjunghiat mortal. Foto Captură video YouTube

Polițiștii au găsit un bărbat, în vârstă de 43 de ani, cu răni prin înjunghiere și au acordat ajutor la fața locului înainte ca acesta să moară ulterior la spital.

Tatăl său, Rick Lee, a confirmat că fiul său a fost ucis.

Ofițerii de poliție au fost sesizați cu privire la incident marți.

Publicația San Francisco Standard a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere care îl arată pe Lee mergând pe o alee pustie, părând să caute ajutor.

Bob Lee a fost văzut mergând spre o mașină parcată și ridicându-și cămașa pentru a-și arăta rana, însă vehiculul pleacă înainte ca antreprenorul în domeniul tehnologiei să cadă la pământ.

Bărbatul, care a contribuit la crearea Android, a fost găsit inconștient de polițiști în cartierul Rincon Hill cu două plăgi prin înjunghiere, la nivelul pieptului.

Rick Lee a publicat miercuri un mesaj pe Facebook în care a transmis că: „Tocmai mi-am pierdut cel mai bun prieten, pe fiul meu Bob Lee, care și-a pierdut viața pe stradă, în San Francisco, marți dimineața devreme”.

De asemenea, Tim Oliver Lee, fratele fondatorului aplicației Cash App, a publicat și el un mesaj pe Facebook: „Am fost atât de norocos să cresc cu el și simt că am pierdut o parte din mine”.

Bob Lee era director de produs al companiei de criptomonede MobileCoin .

„Era o ființă umană generoasă și decentă care nu merita să fie ucisă", a transmis pe Twitter Bill Barhydt, CEO al Abra, o companie de criptomonede.

Cash App este o aplicație care permite utilizatorilor să efectueze transferuri de bani și valorează în prezent 40 de miliarde de dolari, conform Forbes. De la lansarea sa în anul 2013, baza sa de utilizatori a crescut vertiginos, ajungând la șapte milioane de utilizatori activi lunar în 2017 și urcând la 30 de milioane în anul 2020.

Magnatul american Elon Musk, proprietar al reţelei de socializare Twitter, a transmis: „Criminalitatea violentă din San Francisco este îngrozitoare și chiar dacă atacatorii sunt prinși, aceștia sunt adesea eliberați imediat".

Conform datelor preliminare ale poliției, 12 omucideri au avut loc în San Francisco până acum în acest an.

Poliția din San Francisco nu a identificat încă un suspect în acest caz și nu au fost efectuate arestări în cadrul anchetei în curs.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro