Boc: Una dintre priorităţile anului 2022 va fi un parking cu 863 de locuri, în valoare de 51 de milioane de euro

Boc: Una dintre priorităţile anului 2022 va fi un parking cu 863 de locuri, în valoare de 51 de milioane de euro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că una dintre priorităţile sale în anul 2022 va fi realizarea unui parking cu 863 de locuri, în valoare de 51 de milioane de lei.

"Printre priorităţile anului 2022 se află parkingul de la aeroport, cunoscuta formulă park&ride. Este o lucrare de peste 51 de milioane de lei, 10 milioane de euro. (...) Este o platformă cu 863 de locuri de parcare, 8 peroane pentru autocare şi autobuze. Acolo vom putea avea şi autogara nouă a Clujului, pentru că se integrează în ceea ce înseamnă transportul intermodal. Această parcare, inclusiv autogară, va putea pune la dispoziţia tuturor celor care vin din diverse părţi - Dej, Gherla, Turda, Baciu -, să îşi lase maşinile acolo şi să aibă la dispoziţie două mijloace alternative: transportul public şi trenul metropolitan", a declarat Emil Boc.

El a mai spus că autogara de la aeroport va fi un centru unde oamenii vor putea să ia autobuzul sau trenul metropolitan ca să ajungă la gară.

Printre altele, primarul Emil Boc a mai anunţat că centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca are ca termen de finalizare a documentaţiei 21 martie 2022 şi că în luna februarie va fi lansată licitaţia pentru metroul clujean. AGERPRES/(A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”