Boc: Viktor Orban a fost copilul răsfăţat al Uniunii Europene. Discursul lui va trebui să fie în consonanță cu UE

Boc: Viktor Orban a fost copilul răsfăţat al Uniunii Europene. Discursul lui va trebui să fie în consonanță cu UE

Fostul premier Emil Boc l-a criticat pe ;eful Guvernului de la Budapesta, subliniind că pe măsură ce se apropie preluarea președinției Consiliului European, discursul lui Viktor Orban va trebui să fie în consonanță cu valorile UE.

FOTO Arhivă Adevărul

Viktor Orban a fost copilul răsfăţat al Uniunii Europene”, susține actualul primar, din Cluj-Napoca, arătând însă că este „convins că în condiţiile în care Ungaria se apropie încet dar sigur de preşedinţia Consilului UE, discursul domnului Orban va trebui să fie în consonanţă cu valorile UE, nu există alternativă”.

Potrivit primarului, „nu poţi să fii în Uniunea Europeană şi să promovezi idei şi soluţii care ţin de lcururi care nu aparţin Uniunii Europene”.

„Cred că acum trebuie să intre totul în normal (...) dacă domnul Orban şi Ungaria doreşte să poată să îşi exercite preşedinţia rotativă a UE, care urmează anul viitor, chiar nu poate vorbi altă limbă decât limba clubului din care face parte”, a mai spus Emil Boc, potrivit News, într-o conferință de presă.

Viktor Orban, sfidare a autorităților române, cu discurs anti-UE

Viktor Orban s-a dat iar în spectacol cu ocazia discursului de la Băile Tușnad, unde a avut declarații revizioniste, antioccidentale, dar și săgeți către Guvernul României, la doar trei zile de la „începutul unei frumoase prietenii“ cu Marcel Ciolacu.

Tradiționalul discurs al lui premierului Ungariei, Viktor Orban, la Școala de Vară de la Băile Tușnad, reușește în fiecare an să atragă atenția, prin temele abordate, fie că sunt legate de autonomia unor teritorii din România, fie, cum s-a întâmplat anul trecut, prin derapaje rasiste. Nici anul acesta nu a fost lipsit de controverse, deși anterior premierul maghiar se întâlnise la București cu premierul Marcel Ciolacu .

Din startul discursului său, Viktor Orban a ironizat autoritățile de la București, pentru pretențiile pe care le-au avut, potrivit documentelor diplomatice trimise. În doar câteva propoziții a bifat exact lucrurile care ar fi trebuit evitate, iar după atingerea unor teme sensibile, a trecut la laude la adresa Chinei, despre care a zis că ar trebui considerată ca egala Statelor Unite, mai ales că a depășit statul occidental la numeroase capitole.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?