Bode - vizită la Detaşamentul de pompieri de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă: Securitatea energetică - esenţială pentru securitatea naţională

Bode - vizită la Detaşamentul de pompieri de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă: Securitatea energetică - esenţială pentru securitatea naţională

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vizitat vineri Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice, el arătând că decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă dovedeşte ''o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu''.

''Am fost astăzi într-o vizită de lucru la Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice Cernavodă, o unitate cu rol vital în asigurarea protecţiei obiectivului şi intervenţiei rapide în caz de nevoie. Contextul geopolitic actual ne obligă la o mai bună coordonare pentru consolidarea siguranţei energetice şi, totodată, la promovarea de măsuri pentru întărirea securităţii energetice. Să nu uităm că securitatea energetică este esenţială pentru securitatea naţională'', scrie pe Facebook Lucian Bode.



Potrivit ministrului, decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă dovedeşte ''o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu''.

''Acest proiect este rezultatul unei colaborări foarte bune a structurilor MAI cu reprezentanţii Societăţii Naţionale 'Nuclearelectrica' - SA şi ai Centralei Nuclearelectrice Cernavodă care au înţeles importanţa acestui demers. Toate structurile MAI prezente pe platforma de la Cernavodă sunt parte din efortul comun pentru asigurarea securităţii centralei nuclearelectrice, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, conducerii CNE Cernavodă şi salvatorilor noştri care prin profesionalism şi implicare asigură un mediu sigur şi stabil, oferind protecţie pentru comunităţi şi cetăţeni! Securitatea nucleară este o responsabilitate colectivă!'', a precizat ministrul.

La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat, a menţionat că ''una dintre cele mai importante realizări din ultima perioadă este preluarea de către ISU Constanţa a activităţii de stingere şi intervenţie în situaţiile de urgenţă în incinta centralei nucleare din Cernavodă''.

''Mult succes în activitatea şi noile responsabilităţi asumate! Mulţumim tuturor celor care au făcut acest demers posibil!'', a scris acesta pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante