Bode: Această rectificare este una istorică; cei 179 milioane lei vor fi folosiţi cu precădere la investiţii

Bode: Această rectificare este una istorică; cei 179 milioane lei vor fi folosiţi cu precădere la investiţii

Bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a fost suplimentat la cea de-a treia rectificare bugetară cu 179 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei vor fi folosiţi la realizarea investiţiilor derulate de unităţile aflate sub autoritatea instituţiei, iar 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

"Rectificarea adoptată de către Guvernul Ludovic Orban se înscrie în angajamentul acestui Guvern în susţinerea investiţiilor realizate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului, dar şi asigurarea finanţării pentru obiectivele realizate şi cu finanţare europeană. Sunt bucuros că această rectificare este una istorică. Şi spun acest lucru având în vedere situaţia care se înregistra anii trecuţi când aveam în 2017 - 7,5 miliarde de lei, în 2018 - 8,5 miliarde de lei şi în 2019 - 11,1 miliarde de lei. Anul acesta, până acum, am avut 12,7 miliarde de lei la care se adaugă şi cei 179 milioane de lei. Sunt fonduri care vor fi folosite cu precădere pentru investiţii, pentru derularea corespunzătoare a contractelor încheiate de unităţile MTIC. Iar pentru 'trompetele' ce distribuie fake-news-uri le dăm o veste proastă: avem bani şi pentru investiţii, şi pentru contractele subsecvente privind deszăpezirea, dar şi pentru plata angajaţilor din unităţile MTIC. Dacă alţii doar vorbeau de alocări pentru investiţii, banii pe care nu reuşeau să-i consume şi erau luaţi de la transporturi, Guvernul Ludovic Orban chiar face ceea ce a stabilit din prima zi a mandatului: alocă bani pentru dezvoltarea infrastructurii şi a reuşit să schimbe paradigma, din una bazată pe consum, în una bazată pe stimularea investiţiilor. Numai prin asigurarea finanţării putem să dezvoltăm infrastructura şi implicit să dezvoltăm România", a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.

Potrivit unui comunicat al MTIC, remis marţi AGERPRES, Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie 2020, Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

A treia rectificare bugetară din acest an majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior. La rectificarea aprobată luni a fost avută în vedere o contracţie economică de 4,2%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?