Bode: Ciucă, opțiunea liberalilor pentru prezidențiale. PNL e capabil să dea viitorul preşedinte

Bode: Ciucă, opțiunea liberalilor pentru prezidențiale. PNL e capabil să dea viitorul preşedinte

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a subliniat că PNL își dorește un candidat la prezidențiale care să fie viitorul președinte al României, arătând că opțiunea liberalilor este în prezent președintele de partid Nicolae Ciucă.  

FOTO Mediafax

„PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a afirmat, potrivit Agerpres, ministrul de Intterne Lucian Bode.

 Liderul liberal a mai precizat că opțiunea partidului pentru candidatura la prezidențiale este Nicolae Ciucă, actiualul premier, care va părăsi conducerea Guvernului odată cu rocada guvernamentală, care va avea loc „fără prea multe discuţii”. „Trebuie făcută întocmai şi la timp - aşa cum scrie protocolul - până la 1 iunie. Sunt convins că şi noi, şi partenerii de coaliţie ne vom valida ceea ce ne dorim să avem în urma acestei rocade la guvernare”, a mai spus Bode, arătând că vor exista cu siguranță discuții în forurile de conducere săptămâna viitoare, urmând ca liderii Coaliției să agreeze deciziile din structurile de conducere. 

„Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României. (...) Eu am spus de fiecare dată că, pentru mine, este importantă direcţia în care va merge România. Pentru mine e important ca PNL să rămână la guvernare şi după 2024 (...). În aceste conditii eu voi rămâne în viitorul Guvern dacă PNL va dori acest lucru, dacă preşedintele României şi presedintele PNL îmi vor acorda sprijin”, a mai spus Lucian Bode. 

Totodată, liberalul a punctat că „anul viitor, PNL e capabil să guverneze” și „e capabil sa candideze pe liste proprii şi să dea viitorul preşedinte al României"

Ciucă, indecis privind viitorul său politic

Premierul României a precizat că are trei opțiuni pentru a continua într-o funcție publică după ce pleacă de la Palatul Victoria, una dintre ele fiind cea de vicepremier.

  În primul rând, Nicolae Ciucă poate opta pentru varianta de vicepremier fără portofoliu, dar să aibă în coordonare ministerele ocupate de colegii din PNL. O a doua variantă este preluarea Ministerului Apărării, dar și a funcției de vicepremier. A treia variantă pentru Nicolae Ciucă este să meargă la șefia Senatului, o funcție care a rămas vacantă încă de la demisia lui Florin Cîțu. Atribuțiile de președinte al Senatului au fost deținute de Alina Gorghiu, care a declarat că speră ca liderul PNL să candideze pentru președinția României și să câștige alegerile din 2024.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis