Bode: Disfuncţionalităţi şi nereguli constatate la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa anul trecut şi în februarie 2021

Bode: Disfuncţionalităţi şi nereguli constatate la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa anul trecut şi în februarie 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat vineri că echipele ISU care au efectuat controale, anul trecut şi anul acesta, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde vineri a avut loc un incendiu soldat cu şapte morţi, au constatat o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni.

"Am avut un control desfăşurat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa în luna noiembrie a anului trecut, respectiv un control desfăşurat în luna februarie a acestui an. Acolo au fost constatate o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli, au fost aplicate sancţiuni, dar despre toate aceste disfuncţionalităţi, nereguli şi termenele de conformare vă va vorbi, de la faţa locului, secretarul de stat Raed Arafat. El coordonează ancheta din punct de vedere al IGSU", a spus Bode într-o conferinţă de presă care a avut loc în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

El a mai precizat că la locul incendiului s-au deplasat specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică, ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, iar ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Constanţa.

"Pe măsură ce aceste structuri vor ajunge la anumite concluzii, ele vor fi făcute publice", a adăugat Bode.

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă