Bode, după protestul AUR: Poate acum ne dau dreptate cei care criticau modificarea privind tulburarea liniștii publice din Codul Penal

Bode, după protestul AUR: Poate acum ne dau dreptate cei care criticau modificarea privind tulburarea liniștii publice din Codul Penal

Șeful MAI a susținut, în urma protestului organizat de AUR, miercuri, la Parlament, că probabil cei care criticau modificarea Codului Penal pe care a propus-o împreună cu premierul, privind deranjarea liniștii publice, sunt astăzi de altă părere.

FOTO Mediafax

„Poate că cei care criticau iniţiativa legislativă a domnului prim-ministru şi a mea cu privire las modificarea Codului Penal astăzi ne dau dreptate. Este absolut normal să asiguri cadrul legal pentru a protesta într-un mod paşnic, dar în momentul în care protestul devine unul violent, în momentul în care tu vii la protest cu muniţie, în momentul când vii la protest cu gândul şi cu mesaje de a ataca un demnitar sau orice cetăţean din ţara asta, protestul este unul violent, care trebuie să fie sancţionat pe măsură”, a spus Lucian Bode, referindu-se la protestul organizat de AUR, miercuri, în fața Parlamentului.

Ministrul a mai subliniat că, în opinia sa, „autoritatea statului trebuie întîrită, legislaţia trebuie întărită în acest sens, trebuie modernizată pentru a da forţelor de ordine să acţioneze în parametrii anilor 2023, pentru că Jandarmeria funcţionează astăzi după o lege, din punctul meu de vedere, învechită”.

Ministrul a mai spus că în interiorul Palatului Parlamentului există o instituţie care răspunde de securitatea celor care intră în acest perimetru și că ar putea fi nevoie ca și acolo măsurile de securitate să fie revizuite pentru că „e inadmisibil să ajungi să intri în Parlamentul României cu muniţie, cu droguri”.

Declarațiile liberalului vin în contextul mai multor incidente în care a fost implicată formațiunea politică condusă de George Simion.

Descoperire fără precedent la Parlament

Ariadna Cîrligeanu , fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR , în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Protest cu scandal al AUR la Parlament

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook de miercuri dimineață îşi anunţa participarea la manifestaţie.

„Azi la ora 08:00 cu toţii la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București”, este mesajul postat de tânără pe reţeaua de socializare.

Ludovic Orban a susținut că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului pe la intrarea de la Camera Deputaților. Președintele Forța Dreptei a precizat că protestarii au fost asmuțiți asupra sa.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că efectuează demersurile necesare pentru identificarea persoanelor care l-au agresat verbal și huiduit pe Ludovic Orban.

Csoma Botond , liderul de grup al deputaților UDMR susține că nu a fost lovit de manifestanți, însă a fost agresat huiduit și amenințat. Csoma Botond a afirmat că aceștia au scandat „afară cu UMDR” și „luați-i gâtul”.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că parlamentarul a fost agresat de către o persoană din rândul manifestanților și că aceasta a fost identificată.

Cum justifică șeful AUR

Președintele AUR a acuzat în cadrul unei conferințe de presă că partidul său ar putea fi ținta unor înscenări, formațiunea politică fiind principalul partid de Opoziție.

Fiind întrebat cu privire la comportamentul manifestanților din curtea Parlamentului, inclusiv a parlamentarilor AUR și incidentele în care au fost implicați, șeful formațiunii politice a susținut că „oamenii sunt foarte nemulțumiți, din ce in ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică”, fiind de părere că portretizarea partidului său în unul extremist este o greșeală și o afirmație falsă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...