Bode: PNL nu exclude nicio variantă de alianță sau candidatură pentru anul viitor

Bode: PNL nu exclude nicio variantă de alianță sau candidatură pentru anul viitor

Secretarul general al PNL susține că nu există în acest moment discuții între PNL și PSD privind candidaturi comune pentru alegerile din 2024. Cu toate acestea, Bode a precizat că PNL nu exclude nicio variantă de alianță sau candidatură pentru anul viitor.

Lucian Bode, secretarul general al PNL FOTO: Profimedia

„Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete, în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”, a precizat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Secretarul general al PNL a punctat că partidul „încearcă să își maximizeze scorul electoral de anul viitor”.

„Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă, nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a afirmat liberalul, potrivit sursei citate.

Lucian Bode a precizat că „dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”.

Întrebat dacă există discuții pe tema unei candidaturi comune PSD-PNL la alegeri, Bode a punctat că „nu există discuții punctuale strict pe acest subiect”.

„Nu ne-am întâlnit în coaliţie să discutăm cum vom candida anul viitor, într-o alianţă PNL-PSD. În cadrul şedinţelor noastre de coaliţie, în care discutăm de câteva luni chestiuni legate de fiscalitate în principal şi despre obiectivele noastre de guvernare, discutăm şi cum va arăta anul electoral 2024, tangenţial, este firesc, dar nu avem pe masa coaliţiei tema candidaturilor comune la alegerile de anul viitor, cu plusuri, cu minusuri, aşa cum se face. Aceste discuţii nu au existat şi nu există în acest moment”, a menţionat Bode, potrivit News.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?