Bode, vicepreședinte la Camera Deputaților. Cum explică Ciucă absența liberalului din Guvern

Bode, vicepreședinte la Camera Deputaților. Cum explică Ciucă absența liberalului din Guvern

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că în şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL s-a decis ca Lucian Bode va fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în locul lui Florin Roman. Validarea ar urma să aibă loc joi.

FOTO Mediafax

„Acum, la nivelul grupului deputaţilor, s-a luat decizia ca domnul secretar general să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală şi activitatea politică la nivelul PNL”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat de ce Lucian Bode nu se mai regăseşte în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu.

În același timp, fostul premier a mai precizat că „PNL şi-a asumat participarea la guvernare cu miniştri care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinească obiectivele guvernamentale”, precizând totodată că liberalii și-au asumat de la bun început o activitate politică cât se poate de intensă”.

„Fără rezultate la guvernare, obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (..) Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică”, amai precizat fostul premier.

De asemenea, validarea lui Lucian Bode pentru funcția de vicepreședinte al Camerei ar urma să aibă loc joi.

Pentru Ministerul de Interne, portofoliul lui Lucian Bode, PNL l-au propus pe Cătălin Predoiu , care a ocupat până acum funcția de ministru al Justiției.

Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern de coaliție

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern.

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD ar urma să meargă în Parlament pentru votul de încredere până la finalul săptămânii. Astfel, miercuri ar urma să aibă loc interviurile din comisiile de specialitate.

UDMR spune adio guvernării

Marcel Ciolacu, premierul desemnat, susține că va avea o nouă discuție cu liderii UDMR și PNL, însă, „în acest moment” cei din Uniune „nu sunt în această Coaliţie”. Liderul PSD a anunţat că listele cu noii membri ai guvernului vor fi depuse la Parlament marţi seara.

Anterior, președintele UDMR a precizat că așteaptă să vadă lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu pentru a da răspunsul final privind scoaterea lor de la guvernare, dar a subliniat că nu acceptă impunerea unor ministere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat