Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bodog: ANAF spune că trebuie alt protocol privind achiziția de ambulanțe; vom semna unul luni

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, susține că protocolul încheiat de IGSU privind achiziția de ambulanțe avut "niște probleme în hârtii", fiind făcut pe vechea lege a achizițiilor, iar ANAF a cerut un altul care va fi semnat luni, urmând ca săptămâna viitoare procedura de achiziție să fie pusă pe SEAP.

"IGSU a pornit o achiziție la începutul anului și ea a fost anulată ca urmare a unor contestații venite din piață. A fost (...) dată jos de pe SEAP la solicitarea ANAF. Noi am avut discuții pe această temă împreună cu doamna ministru, am solicitat punctul de vedere de la ANAF și ANAF a spus că, având în vedere faptul că s-a modificat legislația achizițiilor publice, am o adresă în acest sens, protocolul nu mai este valabil, motiv pentru care am demarat un alt protocol între noi și Ministerul de Interne. Am transmis acest protocol doamnei ministru. (...) Urmează să-l semnăm și vom demara procedura de achiziție, de data asta pe baze absolut legale", a declarat, duminică, Bodog, la Digi 24.

El a precizat că a fost numită o comisie în Ministerul Sănătății astfel încât să nu mai apară probleme.

"IGSU a dat jos caietul datorită faptului că au avut niște probleme în hârtiile pe care le-au făcut domniile lor. (...) Protocolul se semnează luni, l-am informat și pe primul ministru. Caietele de sarcini sunt gata, comisia mea a făcut observațiile pe caietele de sarcini în așa fel încât să nu mai poată fi contestate și noi putem să încărcăm săptămâna viitoare pe SEAP procedura", a adăugat ministrul.

Acesta a subliniat că dorește să se asigure că achiziția se va desfășura cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a scris, duminică, pe Facebook, că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au "sabotat" continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe "ascunde multe adevăruri nespuse", fiind, în opinia sa, "un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț