Bodog: Producătorii și importatorii sunt obligați să mențină pe piață încă un an un medicament notificat

Bodog: Producătorii și importatorii sunt obligați să mențină pe piață încă un an un medicament notificat

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a explicat marți că legea română prevede că, în cazul în care un producător sau importator de medicamente își notifică intenția de a retrage un anumit produs, trebuie să îl mențină pe piață încă un an de zile.

"Există o prevedere legală care spune că atunci când un producător sau un importator își notifică intenția de a retrage de pe piață un anumit produs, trebuie să îl mențină pe piață încă un an. Am verificat săptămâna trecută împreună cu Agenția Națională a Medicamentului și cu Direcția farmaceutică aceste produse care au fost notificate, unele dintre ele au alternativă terapeutică pe piață, iar pentru celelalte o să avem discuții inclusiv cu firmele care doresc să le notifice, să vedem care sunt motivele. În același timp, știți că la Ministerul Finanțelor se lucrează pe o nouă reglementare în ceea ce privește clawback-ul, care aduce lucruri pozitive în ce privește piața medicamentelor", a declarat Florian Bodog, după ce a participat la o dezbatere organizată de Ziua Tineretului.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro