Bodyguard-ul principal al papei Francisc își dă demisia, din cauza unui presupus scandal

Principalul bodyguard al papei, Domenico Giani, șeful de securitate al Vaticanului, și-a dat demisia luni din cauza unei scurgeri de informații în media, cu detalii legate de o investigație privind o fraudă financiară, scrie Times of Malta.

Francisc a acceptat scrisoarea de demisie, menționând că nu este responsabil de scurgerea de informații, a declarat Vaticanul. Ponfitul argentinian a fost furios din cauza publicării unor note interne ale poliției, printre care se găseau și cinci angajați ai Vaticanului - inclusiv două figuri importante. Aceștia erau ținta unei anchete care ar fi implicat afaceri cu imobiliare.

Notele, adresate autorităților elvețiene și polițiștilor din Vatican transmis că aceștia au fost suspendați ca "metodă de precauție", în timpul investigației.

"Această publicare a adus prejudicii demnității oamenilor implicați și imaginii poliției", a declarat Vaticanul, care a deschis o anchetă privind sursa scurgerii de informații.

Giani era cunoscut în media ca "îngerul păzitor al papei". El și-a început cariera în serviciile secrete italiene, înainte de a se alătura securității de la Vatican, acum 20 de ani, unde a preluat funcția de șef în 2006.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor