Bogdan Chirieac, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă: Preşedintele a ales soluţia raţională în acest moment

Bogdan Chirieac, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă: Preşedintele a ales soluţia raţională în acest moment

Jurnalistul Bogdan Chirieac apreciază că preşedintele Klaus Iohannis a acţionat pragmatic prin desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, alegând să nu provoace o criză politică prelungită.

"În privinţa domnului preşedinte Iohannis, dincolo de elucubraţiile unora şi altora, preşedintele a acţionat pragmatic. Majoritatea parlamentară nu s-a modificat - este aceeaşi - şi preşedintele nu putea să facă altceva decât să provoace o criză politică prelungită, cu numiri de premieri de nu ştiu unde, cu picarea Guvernului în Parlament, cu imposibilitatea organizării alegerilor anticipate, cu ameninţările PSD-ului cu suspendarea... Şi atunci, preşedintele a ales soluţia raţională în acest moment. Şi anume, a admis propunerea majorităţii parlamentare", a precizat analistul politic pentru AGERPRES.

El arată că un prim-ministru femeie reprezintă un plus pentru imaginea României.

"PSD a venit cu o propunere solidă din punctul de vedere al CV-ului doamnei Dăncilă. Este un om care a făcut ceva în viaţă, are aproape două mandate de europarlamentar, ceva relaţii la Bruxelles. Este femeie. Cu o anumită vârstă, deci cu suficientă experienţă de viaţă. Nu se poate spune că este o propunere rea. Acum, nu ştiu capacitatea doamnei Dăncilă de a lucra în administraţie şi de a conduce întreaga administraţie - asta o vom vedea în lunile următoare. Faptul că se propune un premier femeie e un plus, inclusiv pentru imaginea ţării noastre", menţionează el.

Bogdan Chirieac îşi exprimă convingerea că Dăncilă va întruni susţinerea majorităţii parlamentare şi că nu îşi va încheia mandatul după şase luni, aşa cum s-a întâmplat cu predecesorii săi.

"Va primi fără îndoială votul Parlamentului, cu largă majoritate, pentru că şi UDMR, şi minorităţile vor vota pentru doamna Dăncilă. Deci, aici PSD nu are emoţii. În privinţa plecării sale din funcţie, nu cred că se va petrece acest lucru la şase luni. Mai ales că dânsei nu poate să îi ordone decât partidul să plece din funcţie. Cu siguranţă vorbim despre un premier civil de data asta. (...) Doamna aceasta, sigur, cum au întrebat-o şi în CEx, nu ştie unde sunt K2 şi T14 şi nici nu cred că a fost la vreo tăiere de porc", a mai spus el.

 AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...