Bogdan Lobonț a câștigat procesul cu fiul lui. Câți bani trebuie să-i plătească Andrei tatălui său

Bogdan Lobonț a câștigat procesul cu fiul lui. Câți bani trebuie să-i plătească Andrei tatălui său

Bogdan Lobonț, fost mare portar al echipei naționale de fotbal și antrenor cu portarii Rapidului, are o serie de procese cu fiul său, Andrei Cristian.

Bogdan Lobonț are probleme cu fiul său. Foto Facebook

Băiatul lui Lobonț are 20 de ani și evoluează pe postul de fundaș central la CSO Plopeni, în Liga a 3-a din România. Este rodul relației fostului fotbalist cu Loredana Constantin, însă părinții săi s-au despărțit pe când avea doi ani, portarul acuzând-o la acea vreme de mercantilism.

Chiar dacă nu au fost niciodată căsătoriți cu acte, cei doi au ajuns prin tribunale și s-au luptat o bună bucată de timp pentru custodia copilului, care a ajuns în cele din urmă în grija mamei, însă după acest episod au îngropat securea războiului.

Însă Bogdan Lobonț a ajuns din nou în fața justiției, însă nu la solicitarea fostei partenere, ci a fiului său. Inițial, Andrei Cristian l-a executat silit pe fostul portar al naționalei pentru taxa de școlarizare. Însă fostul internațional a câștigat apelul, chiar înainte de Crăciun, după ce magistrații au stabilit că executarea și popririle pe conturile sale nu au fost legale. Astfel, potrivit cancan.ro, Andrei Cristian a fost obligat să îi restituie tatălui său suma de 2.238 de lei, plus 909 lei cheltuieli de judecată.

Pensia alimentară, noul motiv de judecată

Războiul dintre cei doi este departe de a fi terminat. Potrivit aceleiași surse, Andrei Cristian l-a chemat din nou în instanță pe tatăl său, de data aceasta pentru pensia alimentară. Bogdan Lobonț a obținut micșorarea acesteia la 1/6 din veniturile sale, iar fiul nu este de acord cu decizia autorităților. Un nou termen al acestui proces este programat să aibă loc în luna martie, când Andrei Cristian speră să obțină mărirea cuantumului pensiei alimentare.

Conform legislației în vigoare, părintele trebuie să plătească pensie alimentară până când copilul împlinește vârsta de 18 ani. Însă, potrivit Codului Civil, în contextul în care copilul ia decizia de a-și continua studiile într-o instituție de învățământ superior, va primi în continuare pensie alimentară, dar până la o vârstă maximă de 26 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?