Bogdan Mateescu, fost șef al CSM, printre variantele de la Justiție. Ciucă: Discutăm despre un profesionist

Bogdan Mateescu, fost șef al CSM, printre variantele de la Justiție. Ciucă: Discutăm despre un profesionist

Premierul Nicolae Ciucă a explicat prezența numelui fostului șef al CSM, Bogdan Mateescu, pe lista de miniștri, argumentând că „trebuie să ne menținem în această linie de modernizare și de menținere a independenței Justiției”.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat de ce pe lista de nume pentru Guvern apare fostul șef al CSM, Bogdan Mateescu, și de ce este schimbat Cătălin Predoiu, Nicolae Ciucă a susținut că „este vorba despre o persoană care este deocamdată doar în discuție”.

„Dacă ne uităm la CV-ul domniei sale putem să vedem că discutăm despre un profesionist, cel care a fost președintele CSM. Ca atare, trebuie să mergem mai departe pe parcursul pe care România s-a încadrat foarte bine după ce nu mai avem aplicat MCV-ul și trebuie să ne menținem în această linie de modernizare și de menținere a independenței Justiției în România”, a mai explicat Ciucă.

Privind schimbarea mai multor nume din lista pentru miniștri, șeful PNL a explicat: „sunt miniștri care și-au desfășurat activitatea în Guvernul pe care l-am condus. Pe baza evaluărilor, o parte dintre ei se vor regăsi și în noul Cabinet, iar pentru celelalte poziții, la nivelul partidului vom veni cu propuneri care vor fi votate și aprobate astăzi, în Biroul Politic Național, astfel încât să avem acea nominalizare a miniștrilor care au profesionalismul necesar pentru a putea să îndeplinim obiectivele din programul de guvernare”.

Președintele PNL a mai explicat că formațiunea pe care o conduce a avut două ipoteze de lucru.

„O ipoteză, prima dintre ele, a fost aceea în care am respectat și ne-am dorit să respectăm protocolul. Cea de-a doua: cea în care acest protocol nu va putea fi respectat și pe baza negocierilor va exista o nouă formulă de guvernare. Până în momentul de față, sigur că există câte o variantă pentru fiecare dintre aceste două ipoteze”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat