Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare. Decizia este definitivă. Fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat în 2020 la cinci ani cu executare

Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare. Decizia este definitivă. Fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat în 2020 la cinci ani cu executare

„DP.296/CO/Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată şedinţă publică, azi 18.08.2022”, arată minuta instanţei.

Olteanu a fost condamnat în octombrie 2020, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut şi a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit în funcţie pe data de 18 septembrie 2008.

Potrivit datelor din dosar, citate de G4Media, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

3 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului