Bolivia a stabilit data unui recensământ crucial

Bolivia a stabilit data unui recensământ crucial

Bolivia a stabilit la 23 martie 2024 data unui recensământ crucial al populaţiei, după săptămâni de proteste uneori violente care cereau ca acesta să aibă loc, a anunţat preşedintele de stânga Luis Arce, notează AFP.

Bolivia organizează în martie un recensământ / Foto: Wikipedia

„Pentru ca sângele poporului să nu fie vărsat, am promulgat aceasta lege a recensământului, ascultând poporul", a declarat el într-un mesaj televizat.

Manifestaţii au avut loc timp de 36 de zile în regiunea Santa Cruz, capitala economică a Boliviei şi bastion al opoziţiei, pentru a cere ca acest recensământ crucial să aibă loc în vederea alegerilor din 2025. Repartizarea fondurilor publice şi alocarea locurilor în parlament depind de populaţia regiunilor.

Aceste manifestaţii, care au făcut cel puţin patru morţi şi aproape 200 de răniţi, s-au încheiat pe 26 noiembrie, în aceeaşi zi în care Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege al guvernului care garanta desfăşurarea recensământului în martie 2024.

Regiunea Santa Cruz, guvernată de opoziţia de dreapta, s-a simţit dezavantajată de un recensământ învechit care datează de mai bine de zece ani. Ea se temea că reprezentarea sa nu va fi actualizată la timp pentru alegerile din 2025.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!