Bolivia: Senatoarea Jeanine Anez s-a proclamat preşedinte interimar

Bolivia: Senatoarea Jeanine Anez s-a proclamat preşedinte interimar

Al doilea vicepreşedinte al Senatului, Jeanine Anez, s-a proclamat marţi preşedinte interimar al Boliviei, în pofida lipsei cvorumului în Parlament, motivând că este "necesar să se creeze un climat de pace socială" într-o ţară zguduită de o profundă criză politică, relatează AFP.

"Dorim convocarea cât mai rapidă a alegerilor", a adăugat senatoarea din opoziţie care a revendicat preşedinţia interimară după demisia preşedintelui Evo Morales şi a succesorilor acestuia prevăzuţi de Constituţie, vicepreşedintele Alvaro Garcia Linera, preşedintele şi vicepreşedintele Senatului, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Luni, Jeanine Anez şi-a anunţat intenţia de a convoca alegeri pentru a avea 'un preşedinte ales pe 22 ianuarie', data la care, înaintea crizei, urma să fie învestit noul şef al statului.

Evo Morales, demisionat duminică după ce a fost abandonat de armată, a anunţat luni seara pe Twitter că pleacă în Mexic, dar că va reveni 'în curând cu mai multă forţă şi energie'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...