Boloș, cel mai mediatizat ministru din Guvernul Ciolacu. Cine se află la polul opus

Boloș, cel mai mediatizat ministru din Guvernul Ciolacu. Cine se află la polul opus

Marcel Boloș (Finanțe) este pentru a treia lună la rând cel mai mediatizat ministru din Guvernul Ciolacu, fiind urmat de Alexandru Rafila (Sănătate) și de Alina Gorghiu (Justiție). La polul opus se află un ministru social-democrat, adică titularul de la Digitalizare.

Marcel Boloș este cel mai prezent ministru în mass media FOTO Inquam Photos

În perioada monitorizată de mediaTRUST, între 1 și 31 octombrie 2023, miniștrii PNL au obținut cel mai mare număr de mențiuni în mass-media, înregistrând un total de 27.330 de materiale jurnalistice. În schimb, miniștrii PSD au fost menționați în 20.879 de materiale în mass-media.

Clasamentul general al celor mai mediatizați miniștri ai Cabinetului Ciolacu din luna octombrie este deschis de Marcel Boloș . Potrivit mediaTRUST, acesta a fost menționat în 6.347 de materiale în presa din țară. În luna octombrie, momentul de vârf al expunerii mediatice a fost înregistrat pe 30 octombrie, când Camera Deputaților a dezbătut moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Finanțe.

În luna octombrie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a situat pe locul al doilea în clasamentul general al celor mai mediatizați membri ai Cabinetului Ciolacu. A fost menționat de 5.616 ori în presă. Pe locul trei se situează Alina Gorghiu, cu 4.990 de articole în presă. Vizibilitatea ministrei Justiției a fost generată în principal de depunerea în Parlament, în procedură de urgență, a Legii „2 Mai”.

Ligia Deca (ministra Educației) înregistrează 3.286 de mențiuni în perioada analizată, în timp ce Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) este în top cu 3.209 de materiale în care a fost monitorizat.

Sebastian Burduja (ministrul Energiei) este pe poziția 6 cu 3.179 de materiale, urmat de Florin Barbu (ministrul Agriculturii), menționat în 2.755 de materiale. Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe, este pe 8, menționată în 2.561 de materiale. Cătălin Predoiu, vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, are 2.550 de mențiuni, iar top 10 este completat de Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, care a fost menționat în 2.184 de materiale jurnalistice.

De la locul 10 în sus

Pe locul 11 în clasamentul mediatizării membrilor Cabinetului Ciolacu în luna octombrie se află Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii, menționată în 2.179 de materiale jurnalistice. „Expunerea intensă a fost în special generată de participarea la întâlnirea desfășurată la Palatul Victoria cu sindicatele din domeniul educației. În cadrul acestei întâlniri, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Educației, Ligia Deca, și alți reprezentanți guvernamentali, s-au discutat soluțiile pentru aplicarea în cel mai scurt timp a majorărilor salariale”, arată autorii cercetării.

În continuare, urmează Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, menționat în 2.104 articole în presa scrisă, radio, TV, online și social media. Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, se menține în top pe locul 13, cu 1.694 de materiale în care a fost menționat.

Ultimele locuri

Natalia Intotero, ministra Familiei, este pe 14, menționată în 1.348 de materiale. Radu Oprea urcă o poziție în clasament, menționat în 1.307 articole, iar pe locul 16 se poziționează Raluca Turcan, ministra Culturii, cu 1.239 de materiale în care a fost menționată. Momentul de vârf al expunerii sale mediatice a fost consemnat pe 30 octombrie, odată cu anunțul Guvernului privind alocarea a 20 de milioane de euro pentru reabilitarea clădirii Teatrului Național și Operei din Cluj-Napoca, fondurile provenind de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În luna octombrie, doi dintre cei mai puțin mediatizați miniștri au fost Adrian Veștea, responsabil pentru Dezvoltare, menționat în 1.074 de articole și Bogdan Ivan, cu 587 de materiale jurnalistice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?