BOMBĂ! CCR nu va impune un termen președintelui Iohannis pentru revocarea lui Kovesi, iar motivarea deciziei nu va conține sancțiuni! ȚEAPĂ pentru Propagandă!

BOMBĂ! CCR nu va impune un termen președintelui Iohannis pentru revocarea lui Kovesi, iar motivarea deciziei nu va conține sancțiuni! ȚEAPĂ pentru Propagandă!

Țeapă pentru Propagandă! Curtea Constituțională nu va impune președintelui Klaus Iohannis niciun termen în care să emită decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, au declarat pentru G4Media.ro surse CCR.

De asemenea, motivarea deciziei privind conflictul constituțional dintre președinte și Guvern nu va conține nicio sancțiune la adresa președintelui Iohannis, au mai declarat sursele citate.

Astăzi motivarea va fi citită în plenul Curții Constituționale, iar dacă nu vor trebui făcute modificări, tot azi va fi trimisă la publicare.

Potrivit surselor citate, motivarea are 72 de pagini și va fi citită astăzi, în jurul orei 14.00.

În ceea ce privește intervalul de timp în care președintele Klaus Iohannis ar trebui să emită decretul de revocare din funcție a șefei DNA, părerile sunt împărțite. Potrivit surselor din cadrul CCR consultate de G4Media.ro, poate fi luat în calcul sau termenul de 20 de zile pe care îl are președintele să promulge o lege adoptată de Parlament, sau termenul de 45 de zile pe care îl are la dispoziție Parlamentul să pună în acord cu decizia CCR un act declarat neconstituțional.

”De aici înainte nu ne mai privește pe noi ce va face președintele. Noi am spus ce trebuie să facă. Dacă refuză sau întârzie, problema devine una politică”, a explicat un judecător constituțional pentru G4Media.

În schimb, fostul președinte al Curții Constituționale a declarat pentru G4Media.ro că președintele României poate amâna la infinit luarea unei decizii, din moment ce în constituție nu este prevăzut niciun termen în care ar trebui să pună în aplicare o decizie CCR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”