BOMBĂ! Cioloș începe să TRIMITĂ oameni la USR! Prima DEMISIE din Guvern!

BOMBĂ! Cioloș începe să TRIMITĂ oameni la USR! Prima DEMISIE din Guvern!

Secretarul de stat Manuel Costescu (Ministerul Economiei), din esalonul doi al cabinetului Dacian Ciolos, dar absolvent de Harvard, va deschide lista de candidati ai Uniunii Salvati Romania pentru diaspora la Camera Deputatilor.

La Senat lista este deschisa de Radu Mihail, un roman care locuieste la Paris, prezentat drept "specialist in managementul comunicatiilor".

Anuntul a fost facut in conferinta de presa pe care o sustin liderii USR Nicusor Dan si Clotilde Armand, alaturi de Costescu.

Acesta a demisionat din Guvern, demisia fiind in vigoare incepand cu data de 12 octombrie.

Clotilde Armand a prezentat lista de candidati.

Camera Deputatilor:

1. Manuel Costescu, prezentat ca "sibian specializat in investitii".
2. Nicolae Daniel Popescu, locuieste in Anglia, unul dintre fondatorii Retelei profesionistilor din strainatate.
3. Irina Galupa - avocat la Baroul din Paris, drept international
si inca alte trei persoane.
4. Anca Sawaia
5. Adela Miron
6. Larisa Stancu

Senat:

1. Radu Mihail - traieste la Paris, specialist in managamentul comunicatiilor
2. Cerasela Ponta
3. Emanuel Stoica - absolvent de MIT, traieste in Paris
4. Bogdan Marius Ion - locuieste la Hamburg

"Sunt toti oameni competenti care au reusit in domeniilor lor", a spus Armand.

Costescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei in iunie de premierul Dacian Ciolos, iar anterior a condus Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat din Ministerul Economiei, intre februarie si iunie. El a gestionat proiectul InvestRomania.

Nicusor Dan a anuntat ca au reusit strangerea a circa 7500 de semnaturi, pentru listele pentru diaspora fiind necesare cel putin 6000. In total, s-a ajuns la circa 140000 de semnaturi, estimandu-se ca saptamana viitoare se va ajunge la tinta de 200.000.

Nicusor Dan: Nu vom face o alianta cu PNL nici inainte, nici dupa alegeri. Este posibil sa sprijinim acelasi premier, cel mai probabil Ciolos

Liderul USR Nicusor Dan a afirmat miercuri ca partidul sau nu va face alianta cu PNL inainte sau dupa alegerile parlamentare, insa ca este foarte posibil ca ambele partide sa il sustina pe Dacian Ciolos pentru functia de premier.

"Noi nu vom face o alianta cu PNL nici inainte si dupa alegeri insa este posibil sa sprijinim acelasi prim-ministru, iar acest prim-ministru potential este foarte posibil domnul Ciolos. Discutii reale (cu PNL - n.r.).

In ceea ce priveste candidatura unor ministri, Nicusor Dan a repetata faptul ca sunt discutii cu 5-6 ministrii si secretari de stat iar decizia finala va fi anuntata saptamana viitoare.

"Este vorba de 5-6 persoane din guvern, ministrii si secretari de stat. Pentru fiecare a fsot o dilema, au mandat de terminat. Ar veni sa ajute USR-ul si cei mai multi si-au prelungi cat mai mult posibil mandatul" a precizat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria