BOMBĂ! Citiți și voi ce scrie o deputată PSD, nevasta lui Buble, despre vizita lui Timmermans la București! Cuvinte UMILITOARE pentru Dăncilă, sluga lui Dragnea!

BOMBĂ! Citiți și voi ce scrie o deputată PSD, nevasta lui Buble, despre vizita lui Timmermans la București! Cuvinte UMILITOARE pentru Dăncilă, sluga lui Dragnea!

Citiți și voi ce scrie o deputată PSD, nevasta lui Buble, despre vizita lui Timmermans la București! Cuvinte umilitoare pentru Dăncilă, sluga lui Dragnea! Da, oameni buni, într-un articol publicat pe site-ul soțului său, Diana Tușa, care semnează cu pseudonimul „Denisa Miron”, așa cum a devoalat-o fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, face muci actuala putere de la București în articolul intitulat: „Vizita ultimei șanse - De ce a venit Frans Timmermans la București. Lucrurile nespuse din cadrul întâlnirilor cu oficialii români”. Iată cum descrie întâlnirea Dăncilă-Timmermans: „Potrivit surselor citate impresia generală în cadrul delegației europene a fost aceea că decizia nu este la Palatul Victoria și că nu acolo trebuie insistat - dovadă apoi și faptul că în declarația finală Frans Timmermans a făcut o singură referire la premier în momentul în care a pomenit cu cine s-a întâlnit.”

„Vizita ultimei șanse - De ce a venit Frans Timmermans la București. Lucrurile nespuse din cadrul întâlnirilor cu oficialii români

Autor:Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 09:43
Sursa foto: pixabay.com

Lucrurile stau cât se poate de prost. Ele au fost comunicate voalat și oficial, dar neoficial se poate vorbi de o adevărată catastrofă. Oficial am aflat cu toții că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost într-o vizită oficială la București pentru a netezi asperitățile în privința problemelor din cadrul sistemului judiciar din România. Potrivit informațiilor noastre la Bruxelles vizita e privita ca una a ”ultimei șanse”, urmând ca dacă decidenții români nu pricep să se treacă în a trata România la fel ca Polonia.

Rând pe rând Nr.2 din cadrul Comisiei Europene s-a văzut cu șefii camerelor Parlamentului, cu prim-ministrul, cu ministrul Justiției, cu președintele României, dar și cu reprezentanții sistemului judiciar: procurori și judecători. Ca și în declarația publică de la final, Frans Timmermans a transmis clar că Bruxelles-ul e de părere că magistrații trebuie judecați de magistrați și că orice ingerință a politicului nu este bună.

Răspunsul oficialilor români? Limba de lemn expusă brutal și declarați belicoase + un ditamai corul de sprijinitori de pe margine care într-un limbaj care mai de care mai colorat au cerut ca pe vremuri ”neamestecul în treburile interne” (de la recent ieșitul din pușcărie, Adrian Severin la mult folositul de PSD, deputatul ”Mitralieră”. În aceste condiții e clară atmosfera în care s-au desfășurat convorbirile: dialogul surzilor la loc de cinste.

Și mai grav este faptul că deși prim-vicepreședintele Comisiei Europene a făcut un bilanț public deloc roz al discuțiilor sale cu oficialii români, partenerii de dialog s-au mulțumit îl contreze dur (”Noi ne ghidăm după Constituție și după legi”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD), să treacă în atac (”încheierea neîntârziată a acestei etape care grevează statutul României de membru cu drepturi depline în UE”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE cu privire la MCV) sau pur și simplu să ignore total - cazul Guvernului.

Un punct de vedere aparte a prezentat președintele Klaus Iohannis în comunicatul de după întâlnire: ”Preşedintele României a subliniat că rămâne puternic angajat în respectarea statului de drept, în garantarea independenţei sistemului judiciar și în sprijinirea luptei împotriva corupţiei. În ceea ce privește legile justiției”.

Iată și explicațiile potrivit surselor convergente apropiate oficialilor europeni de la București. Întâlnirile lui Frans Timmermans cu președinții Camerei Deputaților și Senatului au fost unele extrem de reci și protocolare. Atât Călin Popescu Tăriceanu cât și Liviu Dragnea au respectat cu strictețe punctajele.

Situația ciudată a fost la întâlnirea cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Sursele citate au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că premierul s-a repezit să îi reproșeze direct și foarte vehement Nr.2 din Comisia Europeană că el și echipa de la Bruxelles sunt foarte prost informați despre realitățile din România. A continuat apoi să îi reproșeze menținerea MCV-ului de către Comisie și Problema Schengen. Replica lui Frans Timmermans a fost una dură - aceasta i-a spus premierului că este foarte bine informat despre realitățile din România și că vizita la București tocmai asta vrea să dovedească. Ca dovadă el a menționat direct implicarea brutală a Executivului în zona justiției și a opinat că magistrații trebuie judecați de magistrați și nu de politicieni sau oameni impuși de aceștia în guvern. Au urmat niște discuții seci și fără finalitate pe absorbția de fonduri europene și infrastructură. Potrivit surselor citate impresia generală în cadrul delegației europene a fost aceea că decizia nu este la Palatul Victoria și că nu acolo trebuie insistat - dovadă apoi și faptul că în declarația finală Frans Timmermans a făcut o singură referire la premier în momentul în care a pomenit cu cine s-a întâlnit.

O întâlnire normală a fost la Palatul Cotroceni acolo unde oficialul european a fost pe aceeași lungime de unde cu președintele Klaus Iohannis. Președintele României l-ar fi informat pe Frans Timmermans că va struni ambițiile majorității parlamentare și că România nu va deraia ca și Polonia.

Mai apoi a avut loc întâlnirea cu reprezentanții sistemului judiciar. În cadrul acestei intâlniri  Timmermans le-a spus acestora că munca lor e foarte apreciată la Bruxelles, că trebuie să continue cu aceeași hotărâre să lupte cu corupția și să aibă încredere în ceea ce fac. Le-a cerut însă să își găsească metode eficiente de control in interiorul sistemului.

Efectele le vom vedea în următoarele săptămâni.”

Pe 17 februarie, Daniel Dragomir întreba pe contul său de Facebook: „Denisa Miron, tot la SRI esti arondata? Sau mai bine zis Diana Tusa?





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…