BOMBĂ! DIICOT a pus SECHESTRU asigurator pe imobile şi conturi în dolari din Dubai şi Insulele Virgine, într-un NOU dosar de evaziune, delapidare şi spălare de bani!

BOMBĂ! DIICOT a pus SECHESTRU asigurator pe imobile şi conturi în dolari din Dubai şi Insulele Virgine, într-un NOU dosar de evaziune, delapidare şi spălare de bani!

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce a pus sechestru asigurator pe imobile şi conturi în dolari din Dubai şi Insulele Virgine, într-un dosar NOU, în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. 

"Vă pot spune că au fost puse, în jurisdicţie offshore, măsuri asiguratorii, urmând să fie recuperate după decizia instanţei de confiscare. S-a întâmplat anul trecut prima oară. Este vorba despre măsuri asiguratorii dispuse în Insulele Virgine şi în Dubai. Este vorba despre imobile şi despre o sumă de bani în dolari. Nu vă pot oferi alte amănunte la acest moment”, a spus Daniel Horodniceanu.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro  că în dosarul la care face referire procurorul-şef al DIICOT se fac cercetări în rem, prejudiciul este unul ”mare”, iar sechestre asiguratorii au fost puse şi în alte state din lume.

Potrivit surselor citate, fapta de spălare de bani, una dintre cele vizate în dosarul de la DIICOT, este incriminată în toate statele lumii, iar în acest fel a fost posibilă aplicarea acestor sechestre în jurisdicţii offshore.

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe două conturi din Cipru, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Sursele citate nu au putut preciza suma sechestrată, dar au arătat că în dosarul de la DNA sunt deja persoane puse sub învinuire. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...