BOMBĂ! DIICOT a pus SECHESTRU asigurator pe imobile şi conturi în dolari din Dubai şi Insulele Virgine, într-un NOU dosar de evaziune, delapidare şi spălare de bani!

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce a pus sechestru asigurator pe imobile şi conturi în dolari din Dubai şi Insulele Virgine, într-un dosar NOU, în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. 

"Vă pot spune că au fost puse, în jurisdicţie offshore, măsuri asiguratorii, urmând să fie recuperate după decizia instanţei de confiscare. S-a întâmplat anul trecut prima oară. Este vorba despre măsuri asiguratorii dispuse în Insulele Virgine şi în Dubai. Este vorba despre imobile şi despre o sumă de bani în dolari. Nu vă pot oferi alte amănunte la acest moment”, a spus Daniel Horodniceanu.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că în dosarul la care face referire procurorul-şef al DIICOT se fac cercetări în rem, prejudiciul este unul ”mare”, iar sechestre asiguratorii au fost puse şi în alte state din lume.

Potrivit surselor citate, fapta de spălare de bani, una dintre cele vizate în dosarul de la DIICOT, este incriminată în toate statele lumii, iar în acest fel a fost posibilă aplicarea acestor sechestre în jurisdicţii offshore.

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe două conturi din Cipru, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Sursele citate nu au putut preciza suma sechestrată, dar au arătat că în dosarul de la DNA sunt deja persoane puse sub învinuire. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…