BOMBĂ! Parchetul din Alba Iulia demontează minciunile lui Toader! Lazăr nu a semnat nicio ordonanță de clasare în cazul Iohannis

BOMBĂ! Parchetul din Alba Iulia demontează minciunile lui Toader! Lazăr nu a semnat nicio ordonanță de clasare în cazul Iohannis

BOMBĂ! Parchetul din Alba Iulia demontează minciunile lui Toader! Lazăr nu a semnat nicio ordonanță de clasare în cazul Iohannis. Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia arata ca procurorul general Augustin Lazar nu a solutionat si nici nu a confirmat vreun dosar in care apare numele presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Precizarile Parchetului au fost facute, vineri, la solicitarea  Ziare.com .

Una dintre acuzatiile grave facute de Tudorel Toader, atunci cand a cerut revocarea procurorului general, a fost ca numirea lui Augustin Lazar s-ar fi facut in baza clasarii unui dosar al lui Klaus Iohannis.

Potrivit raspunsului primit de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in perioada 2007-2018, au fost identificate 9 dosare care il privesc pe Klaus Iohannis, in care s-au dispus solutii de clasare. "Nu a fost identificat nici un dosar solutionat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazar", se arata in adresa procurorilor remisa Ziare.com.

Raspunsul este semnat de Pamfil Mugurel, procuror sef Sectie de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Augustin Lazar a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul PCA Alba Iulia: procuror general adjunct (2009-2013) si procuror general (2013-2016).

Ziare.com a solicitat la CSM lamurirea acestei situatii, iar in momentul in care vom primi un raspuns il vom publica.

Avizul Sectiei pentru procurori din cadrul CSM poate fi acesat pe site-ul institutiei.

Toader: A depus o rezolutie de clasare

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, in declaratia legata de evaluarea procurorului general Augustin Lazar, ca acesta a fost numit de presedinte fara evaluare, la propunerea ministrului Raluca Pruna, dosarul continand insa o rezolutie de clasare ce il viza pe Klaus Iohannis.

"Pe 27 aprilie 2016, a semnat numirea in functia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanta profesionala. Rezulta faptul ca ministrul Justitiei de la acea data a facut propunerea de numire in functia de procuror general cu nerespectarea criteriilor si procedurilor legale. Presedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluarii in propunerea numirii facute.

De ce ministrul Justitiei a transmis fara ca dosarul sa fie complet, presedintele a numit fara a exista verificarea legalitatii si nu credem faptul ca are vreo legatura numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatura, in care, si nu inteleg de ce, apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele Romaniei in functie", a declarat Tudorel Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria