BOMBĂ! Plângeri penale pentru ASASINII MORALI Ponta, Bănicioiu și Arafat! Penalul, răspuns IMPERTINENT!

BOMBĂ! Plângeri penale pentru ASASINII MORALI Ponta, Bănicioiu și Arafat! Penalul, răspuns IMPERTINENT!

Părinţii a doi tineri decedaţi în incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu şi Jean Chelba, au depus, marţi dimineaţă, la Parchetul General plângeri penale pe numele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi a fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a anunțat marți că a fost depusă, la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor care au gestionat situația după incendiul de la clubul bucureștean, printre care Penalul României, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

UPDATE 11:45 - Penalul, răspuns impertinent pentru Mediafax: Dacă eu sunt vinovat pentru Colectiv, atunci şi Cioloş e vinovat pentru morţii de pe A2

Jigodia Națională Victor Ponta, a declarat marţi pentru Mediafax, întrebat fiind de plângerea care îl vizează în cazul Colectiv, că dacă el e vinovat de morţii din clubul bucureştean, atunci şi Dacian Cioloş este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică.

"Atunci înseamnă că şi domnul Cioloş este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică. Eu am demisionat, mi-am asumat răspunderea politică, mă rog, aşa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justiţia, dar aş vrea să nu facem politică din moartea unor oameni. Nu faceţi politică din moartea unor oameni că o să îi aveţi pe conştiinţă", a declarat Victor Ponta, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 ''Am depus plângere penală împotriva celor care au gestionat situația de după Colectiv, printre care Arafat și Bănicioiu. (...) La această oră avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la ușa Colectiv, cine este de vină, de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm. Copiii noștri au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în străinătate. Vedem cum un ministru de atunci spune că el este dentist și nu știa ce să facă, l-au sfătuit medicii. Deci, medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau este de vină conducerea. (...) Copiii noștri au murit din cauza condițiilor din spitale, din cauza nepriceperii, din cauza interdicției de a fi trimiși în străinătate'', a susținut Eugen Iancu.
Întrebat dacă e vorba despre malpraxis generalizat, el a spus: ''Cred că trebuie să ne spună justiția''.

În orele și zilele de după tragedia din clubul Colectiv, ministrul sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, asigura că spitalele românești și sistemul de sănătate pot gestiona fără probleme cazurile grave ale marilor arși. Între timp zeci de mii de oameni au ieșit în stradă într-un protest fără precedent la adresa guvernului și a clasei politice corupte.

30 octombrie 2015:

în 2 ore, în spitalele de urgență din București, dintre care doar două cu specialiști în arsuri, au ajuns 180 de victime

peste jumătate dintre ei erau în stare critică cu arsuri pe mari suprafețe ale corpului

Nicio țară din lume nu ar fi putut face față SINGURĂ unui asemenea dezastru.

Mecanismul de protecție civilă (care înseamnă declanșarea asistenței internaționale în caz de dezastru) NU a fost activat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu are ce să îi reproşeze lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, privind gestionarea cazului Colectiv, acesta din urmă declarând că singura sa contribuţie la problema barocamerei de la Floreasca a fost că a tăiat panglica.

64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar şi a supraaglomerării şi dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizaţie de la pompieri. Transferurile răniţilor au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România şi alţi trei în străinătate unde abia fuseseră transferaţi, oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, insistând că pacienţii arşi la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Istoricul IMBECILITĂȚILOR și MINCIUNILOR spuse de Bănicioiu

MINCIUNA
Pe 31 octombrie la Spitalul de Arși, Nicolae Bănicioiu: "Au toate medicamentele, au tot ce le trebuie. În toate spitalele de la început a existat tot ce au avut nevoie”

ADEVĂRUL
România nu avea nici măcar un centru de mari arși, dotat cu minimul necesar. Nimic. Nicio cameră sterilă, niciun pat special de mari arși, nicio o condiție de izolare, nicio vană pentru dezinfectare. Avea însă cele mai rezistente infecții nozocomiale din Europa. Pe care nici măcar nu le declara, deși toți știau.

31 octombrie, Spitalul Universitar, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu: "Eu vreau să vă asigur că tot ce se poate face și în Germania facem și noi aici, pentru toți. Iar de aici dumneavoastră trageți concluziile, da? Nu cred că au îngrijire mai bună decât aici.

1 noiembrie, Spitalul Universitar, Nicolae Bănicioiu: "Chiar nu avem nevoie de nimic, în acest moment, medicii noștri pot gestiona situația. Nu există nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aicea”




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…