BOMBĂ! Planul lui Dragnea dacă trecea referendumul/SURSE

BOMBĂ! Planul lui Dragnea dacă trecea referendumul/SURSE

BOMBĂ! Planul lui Dragnea dacă trecea referendumul pentru familie. Liderul PSD, Liviu Dragnea, se pregătea să-și lanseze candidatura la președinție la scurt timp după anunțarea rezultatelor referendumului, dacă acesta ar fi trecut, așa cum anunțau sondajele de opinie înainte de scrutin, au declarat pentru  G4Media.ro mai multe surse din partid. Potrivit acestora, ar fi fost pregătit un sondaj de opinie realizat de institutul condus de Mirel Palada care să arate creșterea PSD în sondaje la peste 40% și a încrederii în Liviu Dragnea. În aceste condiții, lideri din partid ar fi urmat să-i ceară lui Dragnea să candideze la președinție. Pe de altă parte, după un eventual succes la referendum, ar fi trecut la înlăturarea dizidenților din partid, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Planul lui Dragnea de a candida la prezidentiale a fost devoalat public de unul din dizidenții din partid. Gabriela Firea a declarat pe data de 19 septembrie că ”Liviu Dragnea se pregătea pentru o candidatură la prezidențiale anul viitor. Candidatura nu era decisă într-un for statutar, dar se discuta în partid”. Nu e clar dacă Firea s-a referit la discuțiile despre acest plan, legat de succesul la referendum, sau de altul.

Sociopol a dat publicității la sfârșitul lunii iunie un sondaj în care Dragnea apărea la capitolul încredere la doar două puncte în urma lui Tăriceanu, în condițiile în care toate măsurătorile interne din partid indică faptul că liderul PSD e prăbușit în sondaje sub 10%.

Ce declara liderul PSD despre importanța referendumului. “Pe 7 octombrie vrem să facem referendum pentru familie. Din punctul meu de vedere este o cumpănă pentru neamul românesc. Asta nu e de joacă şi aici vreau să ne canalizăm toate energiile, să susţinem şi noi acest demers (…) Nu jucăm deloc electoral. Acest referendum este peste partide, este peste interesele electorale. Această ocazie nu trebuie ratată”  (Sursa: Agerpres, 9 septembrie)

Declarațiile lui Dragnea despre o eventuală candidatură au fost contradictorii în ultimele luni. Invitat în emisiunea „Sinteza Zilei“ pe data de 5 august, Liviu Dragnea nu a exclus posibilitatea de a candida la preşedinţie în 2019. Întrebat de Mihai Gâdea dacă în platou se află candidatul PSD la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Dragnea a replicat: „Avem mai multe variante de candidat pentru prezidenţiale. În momentul în care vom avea o analiză riguroasă, fără patimă şi bazată pe cele mai mari şanse de câştig, o vom adopta şi vom merge cu ea până la Cotroceni.“

Preşedintele Camerei a continuat, afirmând că o posibilă candidatură a lui este un motiv pentru care şeful statului vrea „să îl distrugă“. „De câteva luni lui Iohannis i s-a spus că eu vreau să candidez la prezidenţiale. Din momentul acela a dat ordin de zi pe unitate, plecând de la Dumbravă, Ciocârlan, Hellvig până la Maior şi alţi membri din statul paralel, cum-necum să fiu distrus. Eu încă nu am luat această decizie, în partid nu am dezbătut această posibilitate. Am discutat cu domnul Tăriceanu despre proceduri, nu despre persoane. Vom lua cea mai bună decizie privind candidatura” (Sursa: Adevărul)

Ulterior, liderul PSD a revenit asupra temei, când relațiile cu ALDE au început să se deterioreze și se temea că va pierde sprijinul lui Tăriceanu. După ședința CEX de la Neptun, din data de 1 septembrie, tot Gabriela Firea declara că preşedintele PSD Liviu Dranea a anunţat în şedinţa CEx că nu va candida la prezidenţiale şi a spus că există posibilitatea candidatului comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, precizând că au fost puţini cei care au aplaudat în şedinţă.

”Pot să vă relatez un dialog. Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că totul se întâmplă de la faptul că eu nu spun foarte clar şi explicit că nu candidez la Preşedinţia României şi că eu sunt considerat un pericol în acest sens, deşi am spus de nenumărate ori că nu candidez la Preşedinţia României, că nu doresc să preiau partidul nici de la domnul domnul Dragnea şi nici de la alte persoane care doresc să conducă partidul – şi se va dovedi că eu am avut dreptate. Şi atunci domnul preşedinte a spus că nici el nu candidează şi că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală”, a declarat Gabriela Firea după ședința CEX de la Neptun.

Un eventual anunț al candidaturii lui Liviu Dragnea la prezidențiale ar fi avut loc în contextul procesului de la Înalta Curte, unde pe 8 octombrie a început să se judece recursul la sentința de condamnare în dosarul angajărilor fictive. Prima condamare în dosarul referendumului îl împiedică să ocupe funcția de premier, dar prin sentință nu i-au fost interzise drepturile de a candida și de a fi ales, mai scriu jurnaliștii Dan Tăpălagă și Crstian Pantazi pe  G4Media.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?