BOMBĂ! Președintele le bagă-n mortu-n casă la pesediști! Declarația care le dă fiori!

BOMBĂ! Președintele le bagă-n mortu-n casă la pesediști! Declarația care le dă fiori!

Bombă! Președintele le bagă-n mortu-n casă la pesediști! Declarația care le dă fiori! Klaus Iohannis n-a minimalizat sesizarea penală făcută de Orban! Așa cum sperau pesediștii! Ba, mai mult, a caracterizat drept isterice declarațiile făcute de pesediști, în frunte cu Dragnea!

 „Am observat această preocupare şi am analizat şi am ajuns la concluzia, care cred că va rămâne valabilă cel puţin câteva zile sau săptămâni, să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările, care de o parte politică s-au făcut cu foartă multă isterie. În niciun caz nu vreau să apară impresia că prin declaraţiile pe care le fac aş putea sau aş vrea să influenţez ancheta. E simplu și clar: Nu comentez!”, a declarat președintele.

Întrebat dacă este nevoie de intervenţia procurorilor în problema mutării Ambasadei României din Israel, Iohannis a răspuns: "Mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procurorii. E o decizie pe care o voi lua eu".

Despre desființarea Pilonului II: Această abordare e deja la limita unei guvernări diletante foarte toxice/Somez Guvernul să-și revină

Președintele Klaus Iohannis a „somat” guvernul „să-și revină”, după apariția unui proiect de lege care vorbea despre suspendarea pentru șase luni a plăților la Pilonul II de pensii, afirmând că avem de-a face cu o „abordare” care este „deja la limita unei guvernări diletante foarte toxice”.

„Așa nu se poate, e nevoie de o clarificare fermă, sper în sensul că PSD nu se atinge de acești bani”, a spus Iohannis, care a „somat” coaliția de guvernare „să clarifice o dată pentru totdeauna care e intenția lor legată de Pilonul II”.

Acesta a subliniat ca este vorba despre „bani privați, sunt banii oamenilor care contribuie” și „nu poți să te joci cu așa ceva”.

Klaus Iohannis a subliniat că a „observat cu multă, multă îngrijorare ce se întâmplă” si a notat că astfel de idei nu sunt noi, citând anul 2013, când tot un Guvern PSD, pe atunci condus de Victor Ponta, a luat în calcul naționalizarea Pilonului II de pensii, dar a renunțat după ce analizele au arătat ca are „un randament bun”.

Șeful statului a arătat că, în acest „ping-pong de declarații” pe această temă, „riscul cel mai mare e ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta și gestiona sistemul de pensii”.

„Oamenii au început să plătească crezând ca vor beneficia de o pensie suplimentară. Dacă acum dupa câțiva ani cineva începe să schimbe legislația deja totul se duce de râpă„, a argumentat președintele, înainte de adăuga: „Nu se poate construi o arhitectură în domeniul pensiilor dacă din doi în doi ani cineva care întâmplător guvernează vine și pune sub semnul întrebării totul”.

Președintele Klaus Iohannis participă în luni seară, la un eveniment organizat la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

 Este prima apariție publică a Președintelui, după ce Ludovic Orban i-a făcut Vioricăi Dăncilă plângere penală, în urma memorandumului secret cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei. Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /