BOMBĂ! Șeful Doi ș-un sfert AUDIAT la DNA!

BOMBĂ! Șeful Doi ș-un sfert AUDIAT la DNA!

Rareș Văduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DGIPI) este audiat luni dimineata la DNA, transmite Digi 24. El nu a fost adus cu mandat, ci a venit insotit de avocatul sau care le-a spus jurnalistilor ca nu stie despre ce dosar este vorba.

UPDATE: Rares Văduva a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri intr-un dosar dinsjuns din cel al lui fostului ministru Gabriel Oprea.
Nu se stie in ce calitate este audiat seful DGIPI, mai transmite sursa citata.

Rareș Vaduva nu a dat detalii despre ancheta jurmalistilor care il asteptau la iesirea de la DNA.

"Se afla in derulare o ancheta. Nu pot sa va dau nicun detaliu. Urmeaza sa ne artam o anumita pozitie. Nu sunt in masura sa va dau detalii din ancheta", a spus Vaduva.

Intrebat daca isi va da demisia de la conducerea DGIPI, Rares Vaduva a evitat sa raspunda.

Anchetatorii verifica in acest dosar modul in care au fost cheltuiti banii Departamentului. Dosarul lui Vaduva este disjuns din cel al fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Oprea a fost trimis in judecata in luna mai in dosarul masinii de serviciu cumparate din banii serviciului secret al MAI. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, Gabriel Oprea a suplimentat bugetul Directiei pentru a cumpara o limuzina Audi A8 pentru propria folosinta, in timpul mandatului.

Procurorii DNA sustin ca, in vara lui 2015, Gabriel Oprea a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative pentru Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Fostul ministru a aprobat si cumpararea limuzinei sustinand ca, in calitate de demnitar, are nevoie de protectie.

Rares Vaduva este la conducerea DGIPI din februarie anul acesta.

Intre 2006 si 2014, Vaduva a avut functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Anterior a avut functii de executie in cadrul Politiei Romane, potrivit CV-ului sau.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...