BOMBĂ! Vlase, nominalizatul președintelui la șefia SIE, a fost denunţat pentru trafic de influenţă în dosarul lui Hrebenciuc de fostul său coleg de partid, Ioan Adam

BOMBĂ! Vlase, nominalizatul președintelui la șefia SIE, a fost denunţat pentru trafic de influenţă în dosarul lui Hrebenciuc de fostul său coleg de partid, Ioan Adam

Vlase, nominalizatul președintelui la șefia SIE, a fost denunţat pentru trafic de influenţă în dosarul lui Hrebenciuc de fostul său coleg de partid, Ioan Adam!
 
Vicepreşedintele PSD Gabriel Vlase, nominalizat de şeful statului pentru şefia SIE, a fost bănuit de trafic de influenţă într-un dosar disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările de păduri de pe Valea Trotuşului. Vlase a fost denunţat de fostul său coleg din PSD, fostul deputat Ioan Adam, condamnat între timp la 2 ani de închisoare cu executare, dezvăluie  G4Media.ro .

Iată cum apare numele lui Vlase în rechizitoriul lui Hrebenciuc:

„În data de 6 august 2012, Adam Ioan, prin intermediul deputatului de Braşov, Niţă Constantin , a organizat o întâlnire la Hotel Bucureşti, la care au participat cei doi menţionaţi anterior (Niţă şi Adam – n.r.), Paltin Gheorghe Sturdza şi deputatul de Bacău, Vlase Gabriel.

În discuţia ambientală – identificată pe mediul de stocare (….) ridicat cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de 15 octombrie 2014 la domiciliul inculpatului Sturdza Paltin Gheorghe – deputatul Vlase Gabriel le oferă garanţii celor doi inculpaţi (lui Paltin şi Adam – n.r.) că, după data de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiţia vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urma să se dea la contestaţia în anulare), va încerca să schimbe ”starea de spirit” a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure.

Totodată, din aceleaşi discuţii şi din denunţul formulat în cauză de către inculpatul Adam Ioan rezultă că deputatul Vlase Gabriel urma să primească, în schimbul ajutorului său, o sumă prin intermediul unei societăţi de topometrie.”

Prin urmare, din rechizitoriul lui Hrebenciuc (realizat de DNA în 2015) aflăm ca Vlase a fost înregistrat de Paltin Sturza, pretinsul moştenitor al pădurilor retrocedate ilegal, iar înregistrările au fost ridicate de DNA. De asemenea, mai aflăm ca fostul deputat PSD Ion Adam l-a denunţat pe Vlase:

„La data de 16 ianuarie 2015, în cadrul aceluiaşi dosar penal cu numărul unic 63/P/2012, inculpatul Adam Ioan a formulat un denunţ penal ce a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov la data de 17 ianuarie 2015 cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, (….) constând în aceea că, la începutul lunii septembrie 2012, cu ocazia unei întâlniri ce a avut loc la Hotel Radisson din Bucureşti, la care au participat deputaţii Adam Ioan, Niţă Constantin şi Vlase Gabriel şi Sturdza Paltin Gheorghe, deputatul de Bacău, Gabriel Vlase, fost subprefect al judeţului Bacău, i-a promis lui Adam Ioan că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Comisiei Judeţene de Fond Funciar Bacău şi Direcţia Silvică Bacău pentru a urgenta punerea în executare a deciziei nr. 231/2012, acceptând în schimbul acestui serviciu promisiunea de a primi bani prin intermediul unei societăţi de topografie.”

Trecutul deputatului. Pe 17 noiembrie 2001, Vlase a fost ales vicepreşedinte al PSD Bacău în echipa lui Viorel Hrebenciuc, alături de Corneliu Iacobov, Dumitru Sechelariu, Sergiu Sechelariu, Dan Matei Agathon, Dragoş Benea şi alţii. Echipa lui Hrebenciuc de atunci a fost decimată de Justiţie: însuşi Hrebenciuc a fost arestat preventiv în cazul retrocedărilor ilegale de păduri de pe Valea Trotuşului şi acum este condamnat în primă instanţă la 2 ani de închisoare cu executare, Iacobov şi-a ispăşit pedeapsa de 7 ani pentru fraudarea rafinariei Rafo Oneşti, Dumitru Sechelariu avea şi el probleme penale, însă între timp a decedat, fratele lui, Sergiu, l-a denunţat pe Adrian Năstase, iar Dragoş Benea, actualul preşedinte al CJ Bacău, a fost vizat şi el de percheziţii ale DNA.

Potrivit unei investigaţii de presă a ProTv, denunţătorul lui Dragoş Benea, Costică Rusu, a făcut lucrări de construcţii şi la casa lui Vlase.

Potrivit unor surse locale, Vlase avea spaţii comerciale în piaţa din Bacău şi în cartierul Izvoare, prin fimele sale din grupul Saga. Fratele lui, Costică Vlase, a fost în anii „90 în Germania. Presa locală vorbeşte de apartenenţa acestuia, la acea vreme, la grupările interlope provenite din zona Sascutului. Potrivit declaraţiei de avere, în 2010, deputatul Vlase s-a împrumutat cu 50.000 de euro de la fratele său. E de menţionat în context că Niky Vrabie, fost adjunct la DSVSA Bacău, e cumnatul lui Vlase.



Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj