BOMBA dimineții! Genică Boerică a fost prins de politiștii din Milano. El este denunțătorul din dosarul „Mătușa Tamara”

BOMBA dimineții! Genică Boerică a fost prins de politiștii din Milano. El este denunțătorul din dosarul „Mătușa Tamara”

Interlopul Genica Boerica a fost prins in aceasta noapte in Italia, de catre politistii din Milano, au confirmat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Amintim că Genică Boerică este cel care l-a denunţat la DNA pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul "mătuşa Tamara"

In ianuarie 2014, Genica Boerica a fost condamnat definitiv de Curtea Suprema la zece ani de inchisoare intr-un dosar privind returnari ilegale de TVA in valoare de peste 4,5 milioane de euro. Cateva luni mai tarziu, pe 28 aprilie 2014, magistratii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe acelasi Boerica la sase ani de inchisoare intr-un alt dosar privind restituiri ilegale de TVA. Pe 4 octombrie, anul trecut, Boerica a fost condamnat definitiv in lipsa la patru ani si jumatate de inchisoare intr-un dosar de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, potrivit gds.ro.

Se pare ca Boerica a fugit din tara inainte sa fie condamnat definitiv in primul dosar, motiv pentru care a fost dat in urmarire internationala. La inceputul lunii mai 2014, Genica Boerica a fost pus pe lista persoanelor urmarite prin Interpol, insa de curand a fost scos de pe aceasta lista.

Boerica era acuzat in 2014, alaturi de ceilalti trei barbati, de constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat cu intentia de a obtine ilegal rambursari de TVA de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj.

Potrivit anchetatorilor, acestia au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei, apoi au solicitat Directiei Generale a Finatelor Publice Dolj, returnari ilegale de TVA in valoare de 1,12 milioane de lei, banii fiind virati in contul unei societati comerciale din Craiova, administrata de Dragan Radu.

Genica Boerica este cel care, in 2006, l-a denuntat la Directia Nationala Anticoruptie pe liderul PSD Adrian Nastase, care a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie.

Denuntul facut de Genica Boerica in 2006 in dosarul „Matusa Tamara” a ridicat suspiciuni, in opinia judecatorilor instantei supreme, din cauza faptului ca acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind inlaturat de Inalta Curte, care a decis achitarea lui Adrian Nastase, Ristea Priboi si Ioan Melinescu pentru faptele de coruptie.

In 15 decembrie 2011, instanta suprema l-a achitat pe Adrian Nastase in dosarul „Matusa Tamara”, in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de consilierul acestuia Ristea Priboi si de fostul sef al al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”