BOMBĂ în America! Obama a încercat să blocheze ancheta emailurilor lui Hillary Clinton!

BOMBĂ în America! Obama a încercat să blocheze ancheta emailurilor lui Hillary Clinton!

Bombă în campania electorală din Statele Unite! Administraţia Barack Obama a încercat să blocheze dezvăluirea informaţiilor din ancheta iniţială privind emailurile private utilizate de Hillary Clinton, echipa de campanie prezidenţială democrată fiind înştiinţată despre acest lucru de un oficial de la Departamentul Justiţiei, dezvăluie WikiLeaks, citată de  Flux24 .

Un oficial de rang înalt de la Departamentul Justiţiei a transmis informaţii echipei de campanie democrate despre dosarul judiciar care viza serverul de email privat utilizat de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat, conform unui mesaj dezvăluit de site-ul pentru transparenţă WikiLeaks, dezvăluirile riscând să afecteze şi mai mult pretenţiile de imparţialitate ale Administraţiei Barack Obama, scrie cotidianul The Washington Times.

Peter Kadzik, asistent al secretarului Justiţiei, i-a trimis în mai 2015 un email lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, prin care îl informa că Administraţia Obama va încerca să blocheze până în 2016 dezvăluirea informaţiilor despre ancheta în cazul serverului privat utilizat de fostul secretar de Stat. Mesajul lui Kadzik, transmis dintr-un cont de email privat, avertiza şi în legătură cu riscul unei audieri în Camera Reprezentanţilor în scandalul serverului privat folosit de Hillary Clinton.

Peter Kadzik riscă să fie acuzat de conflict de interese, iar Administraţia Barack Obama ar putea pierde reputaţia de imparţialitate în privinţa anchetei şi a campaniei electorale.

Un alt email dezvăluit de organizaţia pentru transparenţă WikiLeaks relevă că Departamentul de Stat oferea informaţii echipei de campanie a lui Hillary Clinton chiar înainte de anunţarea în public a informaţiilor privind posibilitatea anchetei vizând emailurile private utilizate de fostul secretar de Stat.

Scandalul emalurilor a izbucnit în martie 2015, când s-a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit doar un server privat în timp ce era secretar de Stat, în locul unui cont guvernamental, situaţie care i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicaţiilor oficiale. Retroactiv, Departamentul de Stat a stabilit că mii de emaluri aveau caracter de informaţii clasificate.

În mai 2016, inspectorul general al Departamentului de Stat a prezentat un raport referitor la emailuri, fără însă a oferi informaţii despre conţinutul acestora. În iulie 2016, FBI şi Departamentul Justiţiei au denunţat „neglijenţa extremă” a lui Hillary Clinton în gestionarea sistemului de emailuri privat, fără însă a declanşa proceduri de inculpare.

Pe 28 octombrie 2016, Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) din Statele Unite a anunţat iniţierea unei noi anchete în cazul mailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american. Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de email privat în timp ce era secretar de Stat.

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, a salutat „curajul” Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) de a relua ancheta în cazul folosirii emailurilor private de către adversara sa democrată, Hillary Clinton. În schimb, echipa de campanie a candidatei democrate Hillary Clinton a solicitat explicaţii din partea FBI în legătură cu noua anchetă privind emailurile private, transmiţând că este „extraordinar” că o astfel de situaţie se produce cu doar 11 zile înaintea scrutinului prezidenţial.

La rândul său, preşedintele Barack Obama, un susţinător al colegei de partid Hillary Clinton, a criticat FBI pentru declanşarea noii anchete, subliniind că o astfel de hotărâre nu ar fi trebuit luată pe baza unor „informaţii incomplete”.


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka