BOMBĂ în MEDIA românească! Pro TV se VINDE la ARABI!

BOMBĂ în MEDIA românească! Pro TV se VINDE la ARABI!

Postul de televiziune PRO TV, dar și compania mamă a acestuia CME, se află în negocieri avansate pentru preluare de un grup finanțat de investitori arabi, indică surse apropiate negocierilor în exclusivitate pentru Flux24.

Ar fi cea mai mare tranzacție în media din România după 1989.

În același timp, tranzacția prevede ca va fi creat un grup media cu sediul central la București cu televiziuni în Europa de Sud-Est, printre care și Moldova.

CULISELE

Sa luam povestea de la inceput pentru ca devine fascinanta in contextul zvonurilor anterioare despre CME (din care PRO TV face parte), dar si a informatiilor concrete de ultima ora obținute de Flux24 care contureaza  ceea ce se specula, deja de anul trecut, in mediile bine informate din Bucuresti.

De atunci si pana acum, un grup de investitori straini au purtat nenumarate discutii cu politicieni romani, jurnalisti sau oameni de afaceri in efortul de a explora posibilitatea cumpararii unui trust tv sau de a construi unul de la zero.

Din acest grup interesat de piata tv din Romania se remarca  prof. dr Stylianos Syrmoglou, un jurnalist grec cu notorietate si 26 de ani experienta in domeniu, profesor la University of London, CEO (de-a lungul timpului) al mai multor trusturi media din Atena, si nu numai, conectat intens, de asemenea, la industria tv din SUA.

PROFESORUL STELIOS

Cel caruia i se spune ,,Stelios,, sau ,,Profesorul,, pare ca joaca un rol-cheie, fiind vazut in cercurile bucurestene din care face parte constant in ultimii 15 ani, ca urmatorul Adrian Sarbu al Romaniei.

Drumurile sale la Bucuresti s-au multiplicat de anul trecut, cand venise, initial, pentru a pune la cale (dupa lungi intalniri si discutii)  un proiect ambitios: un trust media pentru zona balcanica prin suportul financiar, in principal,  al unui grup urias de companii arabesti. Proiectul presupunea (printre altele)  construirea unor televiziuni  in Sofia, Belgrad, Istanbul, Chisinau si Bucuresti, capitala noastra fiind stabilita si ca headquarter.  

NEGOCIERI DE ULTIMĂ ORĂ

Dar, surpriza!

Proiectul initial a fost ,,inghetat,, recent, se pare, pe fondul  unor discutii confidentiale purtate in spatele usilor inchise , in prezent,  intre investitorii acestuia si oficiali din CME.

Discutiile ar avea in vedere un fel de fuzionare intre cele doua retele, mutare ce ar creste influenta CME dar i-ar asigura, in acelasi timp, gura de oxigen de care are nevoie, respectiv,  un flux de investitii masive.

Un viitor acord ar insemna, fara indoiala, schimbari fundamentale in intreaga structura, inclusiv in PRO TV, dar si mutarea sediului CME de la Praga la București.

PLANURILE PENTRU PRO TV

Potrivit informatiilor Flux24, discutiile ar fi avansat pana la nivelul detaliilor, televiziunile CME fiind luate la bani marunti zilele astea.  Printre ele si PRO TV grav afectat ca imagine de probleme legale.

Estimarile potentialilor investitori ar fi pesimiste pentru PRO TV in formula actuala, acestia anticipand o scadere a audientelor pe fondul scaderii veniturilor si al unui management nestructurat care da impresia unei televiziuni fara identitate. Aceiasi investitori ar avea in vedere achizitii uriase in echipamente si tehnologie pentru intreaga retea.

PROFESORUL STELIOS E ÎN WASHINTON D.C

Pe final, investigatia ne-a condus si la o coincidenta stranie  intre Stylianos Syrmoglou si Christoph Mainusch, actual Co-CEO si adevaratul sef al PRO TV. Syrmoglou a fondat si condus Alpha Tv Group din Grecia, televiziune preluata ulterior de nemtii de la RTL cu Mainusch in pozitia de CEO. Primul a construit  televiziunea nr.1 in audiente din Grecia, celalalt a impins-o pe locul trei.

Pana la ora publicarii acestui articol, nu am reusit sa luam legatura cu Stylianos Syrmoglou, aflat la Washington D.C in interes profesional, ne-a informat asistenta acestuia.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi