BOMBĂ la Sectorul1! Pupila primarului Tudorache, trimisă în judecată de procurorii DNA într-un dosar de luare de MITĂ!

BOMBĂ la Sectorul1! Pupila primarului Tudorache, trimisă în judecată de procurorii DNA într-un dosar de luare de MITĂ!

Bombă la Sectorul1! Pupila primarului Tudorache, trimisă în judecată de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită! Şeful ADP Sector 1 a fost trimis în judecată pentru luare de mită în stare de libertate. Potrivit unui comunicat al DNA, alături de Alin Vieru au fost trimişi în judecată şi șeful Serviciului Juridic din cadrul A.D.P. Sector 1 București, Gagu Anca-Maria, dar şi consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 1 București, Viorel Chirvasă, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. 

„Funcționarii de la Sectorul 1 spun că Gagu e pupila lui Tudorache, că de la începutul anilor 2000 îi tot găsește diverse funcții publice și din acest motiv nimic nu se mișcă în ADP Sector 1 fără știrea ei. 

În fața procurorilor și Stoian și Gagu și-ar fi recunoscut faptele, iar Iubi cică ar fi leșinat imediat după semnarea declarației. Procurorii anchetează dacă o parte din bani ajungeau la Tudorache.”, a dezvăluit pe 7 martie  Curentul .

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

VIERU ALIN, director general al Administrației Domeniului Public (A.D.P.) Sector 1 București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

GAGU ANCA-MARIA, șef al Serviciului Juridic din cadrul A.D.P. Sector 1 București și CHIRVASĂ VIOREL-DANIEL, consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 1 București, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului A.D.P. sector 1.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv.

Ulterior, în baza acestei înțelegeri, Stoian Alin-Nicolae a primit de la martor, pentru directorul general al A.D.P. Sector 1 București, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentând mita „corespunzătoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care și-a însușit cea de-a doua tranșă.
Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsă lunar, inculpatul Vieru Alin i-a spus lui Stoian Alin-Nicolae să remită banii respectivi, fără nicio explicație, consilierului local Chirvasă Viorel-Daniel.

Fiind audiați, în prezentul dosar, inculpații Gagu Anca-Maria și Chirvasă Viorel-Daniel cu intenție, au făcut afirmații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora au fost întrebați, în contradicție vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.
Anterior, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În prezența apărătorului ales, Stoian Alin-Nicolae a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

5 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...