BOMBA nopții! Dragnea are 18,7%!!! Tudose e peste el! Sondaj IMAS/OUG13 a alungat un milion de votanți PSD!

Dragnea are 18,7%!!! Tudose, 23,2%, Iohannis 41,7%. Cifrele au fost prezentate de directorul IMAS, Alin Teodorescu, la Digi24.

OUG13 a alungat un milion de votanți PSD!

Procentele partidelor:

Sondajul IMAS arată că în luna septembrie, PSD a pierdut, față de începutul anului, 10 procente în ceea ce privește intenția de vot. PSD a coborât de la 49%, cât avea în ianuarie, la 38,8%, în septembrie.

PSD 39%

PNL 31%

ALDE 8%

USR 6,8%

IMAS a prezentat un nou sondaj de opinie, realizat lunar, în care sunt prezentate cifrele principalilor actori politici. La Digi 24, Alin Teodorescu a specificat faptul că premierul Mihai Tudose are parte de o încredere de puțin peste 23%.

Conform IMAS, eșantion a fost de 1000 respondenți, metoda CATI (n.r. prin telefon), iar marja de eroare e de plus minus 3%.

 Astfel, Mihai Tudose a coborât, în 3 luni, de la 24,7% la 23,2%. Liviu Dragnea a coborât de la 21,7% la 18,7% în septembrie.

Klaus Iohannis a urcat de la 32,1%, cât avea în ianuarie, la 41,7% în septembrie. De remarcat că, la începutul anului, Liviu Dragnea și Klaus Iohannis aveau aproape aceeași cotă de încredere. În timp ce liderul PSD a suferit o prăbușire bruscă, pierzând aproape jumătate din încredere, președintele a urcat.

„În general, după ce câștigi alegerile ai un plus de 10-15 la sută. (În mod normal trebuia să fie la) 60 la sută! 55-60, așa trebuia să fie. Noi am prins acea perioadă din ianuarie când domnul Klaus Iohannis a mers la Guvern. Am fost surprins că are puțin. Pe urmă a început să scadă. Are două momente mari când a început să scadă: februarie-martie, când cu ordonanța 13. Domnul Iordache, care a promovat OUG 13, are pe conștiință un milion de votanți pierduți de votanți; și schimbare premierului Grindeanu, care a dus la o pierdere de circa 500.000 de votanți. Deci, domnul Dragnea și domnul Iordache 1,5 milioane de votanți au pe conștiință, anul ăsta. S-ar putea ca anul viitor să aibă mai mulți”, a explicat sociologul Alin Teodorescu.

Pe de altă parte, PNL beneficiază de eroziunea PSD.

„PNL nu a acționat ca un partid de opoziție. Ați auzit de o acțiune a lor mai deosebită? Să se lege cu lanțuri de Palatul Victoria? Să voteze pentru ridicarea imunității? Nefăcând nimic beneficiază de această minima eroziună, e minimă, era un procent pe lună. Beneficiază de eroziune minimă a PSD și crește încet”, a subliniat sociologul.

„Dacă nu fac nimic, nu vor depăși PSD. Se vor plimba pe la 30 la sută, iar la alegeri se vor prăbuși din nou unde au fost”, a adăugat Alin Teodorescu.

În cazul ALDE, sociologul spune că „beneficiază de unii dintre cei care pleacă de la PSD”. „E un fel de refugiu pentru votanții PSD dezamăgiți. Votanții PSD dezamăgiți se duc în proporție de 60% la PNL și 40% la ALDE, în afara de cei care nu mai vin la vot”, a punctat el.

„USR nu face nimic, deci scade”, a spus scurt Alin Teodorescu despre partidul care a intrat ca a treia forță în Parlament.

„UDMR e în bazinul etnic pe care îl cunoaștem, deci 5%. PMP se menține la 2-3% dar îl au pe Băsescu, care e un animal politic rasat, și cu experiență și la alegerile din 2019 mai face o nefăcută și trec de pragul electoral de 5%”, a mai comentat sociologul.

În concluzie, despre PSD și PNL, sociologul a declarat că „așa cum au început acum cu bătălia cu justiția, cu spiritul public din România, cu instituțiile statului, pot fi depășiți de PNL, nu cu mult, dar pot fi depășiți de PNL în doi ani”.

Sondajul IMAS a fost realizat telefonic, în septembrie și are o bază de 1000 de respondenți.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

2 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?

3 Pe „liberala” asta scrie mare Vosganian. Era crudă ca para-n pârg când „vulturul” armean a luat-o sub aripă...

4 Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus

5 Control la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei după ce mascații trimiși să descindă la casa Duduienilor au…