BOMBA nopții! Gică Popescu a fost numit joi consilier al primului-ministru!

BOMBA nopții! Gică Popescu a fost numit joi consilier al primului-ministru!

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca l-a numit pe Gica Popescu consilierul sau pe teme de sport si ca-i va incredinta coordonarea intregului proiect prin care Romania trebuie sa pregateasca infrastructura necesara ca tara coorganizatoare a Campionatului European de Fotbal din 2020. "Aveam nevoie de cineva care sa cunoasca fenomenul fotbalistic si care sa aiba cursuri de management sportiv. I-am incredintat totul lui Gica Popescu", a declarat Tudose.

„Gica Popescu mi-e de azi consilier pe probleme de fotbal si ne va ajuta ca sa organizam bine Campionatul European de Fotbal. El va coordona intreg proiectul” a anunțat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul a relatat că discuțiile au început în decembrie, printr-o vizită a lui Popescu la Guvern, însoțit de Gică Hagi. Popescu a cerut un timp de gândire și de analiză a dosarului UEFA, după care a acceptat funcția.

UEFA Euro 2020 va fi a 16-a editie a Campionatului European de fotbal. Intrucat atunci se aniverseaza 60 de ani de la infiintarea turneului, competitia se va desfasura in 13 orase ale Europei.

 Pentru a organiza Euro 2020 vor fi necesare noua stadioane principale si alte trei de rezerva.

Conditiile minimale pentru marimea stadioanelor sunt:

2 stadioane cu o capacitate de minim 50.000 de locuri;
3 stadioane cu o capacitate de minim 40.000 de locuri;
4 stadioane cu o capacitate de minim 30.000 de locuri.

Stadioanele trebuie sa fie terminate pana pe 30 iunie 2018. Deasemenea tarile gazda mai au de indeplinit alte 19 reglementari si de raspuns la 200 de intrebari in documentatia depusa la UEFA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /