BOMBA nopții! Guvernul PSD vrea să aducă în România sute de mii de muncitori din Pakistan!

BOMBA nopții! Guvernul PSD vrea să aducă în România sute de mii de muncitori din Pakistan!

BOMBA nopții! Guvernul PSD vrea să aducă în România sute de mii de muncitori din Pakistan! Ministerul pentru diaspora și dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a convenit să trimită în România peste 500.000 de muncitori din diverse sectoare, până în 2020. Decizia este în urma unei oferte prezentate de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, într-o întâlnire oficială cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special al premierului pakistanez, potrivit presei locale, relatează  Profit.ro .

Ministrul pakistanez al Resurselor Umane a declarat joi agenției  Associated Press of Pakistan că a convenit miercuri cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, să trimită în România forță de muncă pakistaneză până în 2020.

Dacă în 2017 numărul muncitorilor din afara Uniunii Europene pentru care autoritățile au emis avize de angajare se situa la aproape 5.000, anul trecut acest număr aproape s-a dublat, apropiindu-se de 10.000. Acum, Guvernul a aprobat pentru anul în curs 20.000 de avize pentru muncitori străini, estimând că angajatorii vor avea nevoie de această forță de muncă.

Conform datelor prezentate de Profit.ro, în primii 10 ani cu statut de țară membră a Uniunii Europene, România a importat muncitori în special din Turcia și China, respectiv între 400-600 de muncitori anual, în condițiile unui contingent anual cuprins între 1.400 și 2.900 de muncitori străini.

Acum, Goia ar fi declarat că, în contextul dezvoltării recente a României și emigrației forței de muncă către vestul Europei, România ar putea avea nevoie de aproximativ 1 milion de angajați străini calificați și necallificați. Potrivit ambasadorului, România este gata să primească peste jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor, piața românească a muncii oferind oportunități pentru specialiști IT, muncitori în construcții, medici, ingineri și alte categorii.

Spre exemplu, Goia a afirmat că România are nevoie de circa 40.000 de șoferi. Oficialii au discutat și despre necesitatea elaborării un mecanism pentru a asigura condiții sigure de emigrație pentru pakistanezi și a elimina exploatarea muncitorilor.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina