BOMBA nopții! Președintele ar putea RESPINGE una dintre propunerile PSD! SURSE

BOMBA nopții! Președintele ar putea RESPINGE una dintre propunerile PSD! SURSE

Președintele Klaus Iohannis ar putea respinge luni una dintre propunerile înaintate de PSD pentru înlocuirea miniștrilor demisionari, declară surse din anturajul Cotrocenilor. Se pare că și prim-ministrul Mihai Tudose ar fi la curent cu acest lucru.

Conform votului dat vineri în CExN al PSD, ministerul Dezvoltării Regionale urmează a fi preluat de Paul Stănescu, cel al Transporturilor de Felix Stroe, iar la Fonduri Europene propunerea înaintată la Cotroceni este Marius Nica.

Conform dezvăluirilor din ultimele zile, singurul despre care s-a vorbit că ar avea numele implicat în dosare penale este Paul Stănescu, cel propus să-i ia locul slugii Sevil Shhaideh.

Dosarele lui Stănescu de la DNA, diverse structuri

Paul Stănescu e vizat într-un dosar de corupție la STA Craiova în care prejudiciile ar fi de aproape 10 milioane de euro în total (circa 3,5 milioane euro un contract al CJ Olt cu ASESOFT-ul lu' Ghiță + vreo 6 milioane în folosul a două asociații sportive.)

Stănescu mai are un dosar penal la structura centrală a DNA, tot cu începere urmărire penală in rem. E vorba de o clasare dată de STA Craiova, infirmată de șefa DNA Kovesi și confirmată ulterior de instanța de judecată a Tribunalului Olt.

Asociat cu un membru al Filierei Evreiești!

Mai mult, sâmbătă au apărut documente conform cărora Stănescu a fost asociat până în luna mai a acestui an cu Moshe Agavi, interpusul lui Beny Steinmetz în România și trimis în judecată de DNA pentru complicitate cu Beny Steinmetz.

Cătălin Prisăcariu a dezvăluit pe  blogul său, Prisacariu.ro  că una din aceste companii este Seven Hills. O companie care, conform presei economice, era una din cele care reprezentau la București interesele imobiliare ale magnatului israelian Beny Steinmetz. Despre aceste interese și despre cum i-a administrat lui Steinmetz afacerile imobiliare la București a vorbit chiar Moshe Agavi, de mai multe ori.

Că Moshe Agavi a lucrat pentru Beny Steinmetz nu e o mare problemă în sine, dar DNA susține că i-a fost și complice în activități penale:

“Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpații Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) și alte persoane, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicați în activitatea infracțională și s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluției și realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat și găsind împreună soluțiile cele mai economice pentru grup.” 

Numele lui Moshe Agavi apare și în comunicatul DNA despre trimiterea în judecată a lui Tăriceanu: “inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință despre:
- retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului),
- implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare,
- actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri.” 

Culmea, despre asocierea lui Paul Stănescu cu Moshe Agavi s-a scris în presa locală de Olt (fără să se facă, ce e drept, legătura cu Beny Steinmetz). Astfel, contactat de “Eveniment de Olt” în 2011, Stănescu a spus așa: “Am uitat de firma asta, am înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani împreună cu nişte israelieni pe care i-a adus atunci Alexandru Ilie. Firma nu a funcţionat, că israelienii au dispărut şi n-au mai dat pe aici. Au venit ca investitori străini cu propunerea să facem o fermă de vaci pentru lapte, dar n-au mai venit de-atunci. Din câte ştiu eu, există o hotărâre de guvern care spune că astfel de societăţi nefuncţionabile se dizolvă de drept şi aştept să se întâmple acest lucru. Acum, ştiu că trebuia să pun în declaraţia de interese faptul că sunt asociat în firmă, dar dacă am uitat, am uitat! Dacă spuneţi că am încălcat legea, asta e, legea să mă pedepsească.” 

După cum am arăta de la bun început, însă, firma a continuat să funcționeze până în mai, anul acesta. La fel de adevărat e că, practic, nu a avut activitate, dar asociații nici nu au închis-o până acum cinci luni.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”