BOMBA zilei! Tudose NU vrea să lase Palatul Elisabeta cuplului Duda-Margareta!

BOMBA zilei! Tudose NU vrea să lase Palatul Elisabeta cuplului Duda-Margareta!

Premierul Mihai Tudose nu susţine proiectul de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale şi consideră că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Proiectul a fost depus, pe 7 noiembrie, la Senat, de preşedintele instituţiei, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Conform prevederilor actuale, drepturile locative, cum ar fi dreptul de a locui în Palatul Elisabeta, nu se vor transfera principesei Margareta, prima pe linia succesorală, odată cu moartea Regelui Mihai. E nevoie de acordul Parlamentului!

Asta i-a făcut pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu-Tăriceanu, adică preşedinţii Parlamentului şi ai celor două partide aflate la guvernare, să depună un proiect de lege privind statutul Casei Regale, urmând ca aceasta să aibă parte de mai multe beneficii din partea statului, inclusiv să locuiască în următorii 49 de ani în Palatul Elisabeta?

Potrivit proiectului depus de Tăriceanu şi Dragnea, Casa Regală a României va primi gratuit pentru folosinţă Palatul Elisabeta pentru următorii 49 de ani.

Mai mult, cheltuielile de funcţionare curentă a Casei vor fi suportate din fonduri publice, cu adoptarea bugetului prin hotărâre de Guvern, dar cu obligaţia ca şeful Casei Regale să prezinte anual Parlamentului, în scris, un raport de activitate.

Potrivit proiectului, şefia Casei Regale era deţinută de şeful de stat din perioada 1927-1930, adică Regele Mihai, monarh care a domnit şi între 1940 şi 1947, fiind forţat să abdice la 30 decembrie 1947 de comunişti.

De asemenea, iniţiativa propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia.

20 de posturi noi și sepepiști pentru Margareta și Duda!

Principesa Margareta și soțul ei ar urma să beneficieze de o locuință gratuită, o indemnizație lunară, mașina și paza permanentă asigurate de SPP.

Nu în ultimul rând, prin lege este organizat şi Serviciul administrativ al Casei Regale, numărul maxim al posturilor fiind 20, „inclusiv directorul serviciului administrativ al Casei Regale a României“, fiind vorba de personal contractual, finanţat de la bugetul de stat.

Radu Duda şi apropierea de PSD

De numele lui Radu Duda, devenit în 1999 principele Radu Hohenzollern Veringen Duda, e legată reconcilierea Regelui Mihai cu fostul preşedinte Ion Iliescu, în 2001, dar şi legăturile Casei Regale cu PSD. Tatăl acestuia, Rene Corneliu Duda, fost medic şi profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a fost un apropiat al lui Ion Iliescu încă din perioada regimului comunist.

În 2002, actualul soţ al principesei Margareta e numit în funcţia de reprezentant special al Guvernului pentru promovarea imaginii şi intereselor României în lume. Premier la acea vreme era Adrian Năstase. Duda va rezista însă pe funcţie şi în perioada Guvernului Tăriceanu (2004-2008).

Iar în 2009 a fost aruncat în luptă la prezidențiale...



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina