Bombardamente în cel puțin două regiuni rusești de la granița cu Ucraina

Bombardamente în cel puțin două regiuni rusești de la granița cu Ucraina

Apărarea antiaeriană rusă a doborât trei rachete în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina, a declarat luni guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Orașul Belgorod FOTO Twitter

Un alt presupus atac aerian ucrainean a fost anunţat ulterior în regiunea rusă Kursk.

„Sistemul nostru de apărare antiaeriană a funcţionat la Novi Oskol. Trei rachete au fost doborâte”, a anunțat guvernatorul regiunii Belgorod pe contul său de Telegram.

În urma incidentului, un bărbat a fost rănit la o mână, în timp ce fragmente din rachete doborâte au avariat faţadele mai multor clădiri, precum şi linii electrice în câteva sate.

Regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, a fost ţinta unor atacuri frecvente de la începutul agresiunii militare din Ucraina.

În acelaşi timp, Rusia a denunţat luni bombardamente ucrainene asupra unei localităţi din regiunea Kursk, situată de asemenea la granița cu Ucraina. Aceste bombardamente ar fi dus la avarierea unor instalaţii de alimentare cu energie electrică, potrivit guvernatorului Roman Starovoit.

„Forţele armate ale Ucrainei bombardează în prezent zona de graniţă din districtul Homutovski. Au fost avariate instalaţii de furnizare a energiei”, a transmis Satovoit pe contul său de Telegram.

Și Kurskul, care se învecinează cu regiunea ucraineană Sumî, a fost supus unor atacuri frecvente de la începutul invaziei din Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina