Bombardamente în estul Ucrainei: Trei persoane ucise într-un atac efectuat de ruși. Moscova acuză armata ucraineană de un atac asupra unui spital

Bombardamente în estul Ucrainei: Trei persoane ucise într-un atac efectuat de ruși. Moscova acuză armata ucraineană de un atac asupra unui spital

Trei persoane au fost ucise şi alte 14 rănite, sâmbătă, în urma unui atac cu rachetă în oraşul Kostiantinivka din regiunea Doneţk. Potrivit autorităţilor locale, victimele sunt doi bărbaţi, de 33 şi, respectiv, 36 de ani, precum şi o femeie de 70 de ani, care fugise din Herson.

Explozie în Ucraina FOTO Arhivă

Racheta C-300, lansată de armata rusă de pe teritoriul ocupat al regiunii Doneţk, a căzut într-un cartier al oraşului Kostiantinivka. Suflul exploziei a distrus geamurile a sute de apartamente, transmite Agerpres .

„Nu pot să îmi revin. Din blocul nostru nu a murit nimeni; totuşi sunt trei victime. E groaznic”, a declarat, pentru Agerpres, o femeie care locuieşte într-unul din blocurile afectate de suflul exploziei.

Nadejda Hrihorivna are 65 ani, iar în momentul atacului cu rachetă plecase la un magazin din apropiere pentru a cumpăra o cuşcă pentru pisica sa, precizează un corespondent al Agerpres.

„Noi tocmai ieşisem din casă. Am decis să părăsim oraşul şi am mers să cumpărăm o cuşcă pentru pisică şi atunci s-a întâmplat. Eram aproape de casă. Scara noastră şi a doua scară au avut de suferit cel mai mult. Racheta a căzut în faţă între primul şi al doilea garaj”, a declarat femeia.

Oraşul Kostiantinivka se află la aproximativ 25 de kilometri de teritoriile ocupate de trupele armatei ruse şi la 30 de kilometri de Kramatorsk, capitala temporară a regiunii Doneţk, în estul Ucrainei.

De cealaltă parte, Rusia a acuzat sâmbătă armata ucraineană că a bombardat un spital din regiunea Lugansk și a ucis 14 oameni şi a rănit alţi 24.

Sâmbătă dimineaţa, „forţele armate ucrainene au lovit intenţionat clădirea unui spital local, cu lansatoare de rachete Himars”, în localitatea Novoaidar, în regiunea Lugansk, susține armata rusă într-un comunicat.

Rusia a declanşat acum aproape un an o invazie pe scară largă în Ucraina, în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”, calificată de Kiev şi Occident drept o agresiune neprovocată şi nejustificată, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 Cazul „shaorma cu de toate”

3 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol