Borc: Există discuții cu doi mari producători auto pentru deschiderea unei uzine de asamblare în România

Borc: Există discuții cu doi mari producători auto pentru deschiderea unei uzine de asamblare în România

Autoritățile române poartă discuții cu două companii auto de talie internațională pentru deschiderea unei a treia uzine de asamblare de mașini în România, după cele deținute de Renault și Ford, a declarat, duminică, Costin Borc, vicepremier și ministru al Economiei.

"Informații nu am să vă dau, dar discuții există. Nu vă pot da informații, pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-un board, într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite public, pentru că ele pot fi chiar deraiate", a spus Borc, prezent în emisiunea "În fața ta" de la Digi 24.

"Avem discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România. Există aceste discuții cu un mare producător auto internațional. Și din Europa, și din afara Europei", a continuat el.

Întrebat dacă se referă la două companii, Borc a răspuns: "Ar fi bine să fie al treilea și al patrulea, dar să fie măcar al treilea. Am două nume în minte. Eu nu vreau să creștem așteptările, dar există tatonări. Noi continuăm niște discuții care există și încercăm să aducem un al treilea producător auto în România".

Totodată, vicepremierul a arătat că Guvernul se gândește inclusiv la o schemă de ajutor de stat pentru producătorii de subansable.

"Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci și ideea de a dezvolta subcontractorii români locali, atât pentru Ford, pentru Renault, cât și pentru un al treilea. Se fac multe lucruri aici, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat, care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane, care să fie într-un fel targetat pentru producătorii de subansable", a susținut oficialul guvernamental.

El a completat că a notificat acest lucru Comisiei Europene și că Ministerul Finanțelor lucrează pentru a da o formă acestui ajutor de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?