Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficială de acceptare a amânării Brexitului până la 31 ianuarie

Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficială de acceptare a amânării Brexitului până la 31 ianuarie

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat luni Uniunii Europene acceptul său formal pentru o nouă amânare a Brexitului, cerând însă UE să precizeze în mod clar că nu va exista o nouă amânare a 'divorţului' dincolo de data de 31 ianuarie 2020, transmite Reuters.

'Nu dispun de libertate, conform Legii (de retragere) din 2019 a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care i-a fost impusă acestui guvern contrar voinţei sale, pentru a întreprinde orice altceva în afară de a confirma acordul formal al Marii Britanii faţă de această prelungire', a afirmat Boris Johnson în scrisoarea trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

'Această prelungire nedorită a apartenenţei Regatului Unit la UE dăunează democraţiei noastre', a adăugat premierul britanic, îndemnând statele UE să indice în mod clar că nu va putea exista o nouă amânare a Brexitului după 31 ianuarie.

La Bruxelles, purtătorul de cuvânt al lui Tusk a confirmat că Johnson a informat că acceptă amânarea Brexitului până la 31 ianuarie.

'Prim-ministrul Boris Johnson a confirmat acum acordul Marii Britanii faţă de prelungirea flexibilă a Brexitului, într-o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Procedura în scris a UE27 privind oficializarea deciziei va fi lansată în scurt timp', a precizat Preben Amann.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”