Boris Johnson l-a avertizat pe Vladimir Putin să înceteze ''activitatea destabilizatoare'' a Rusiei (Downing Street)

Boris Johnson l-a avertizat pe Vladimir Putin să înceteze ''activitatea destabilizatoare'' a Rusiei (Downing Street)

Primul ministru britanic Boris Johnson l-a avertizat pe preşedintele rus Vladimir Putin să înceteze ''activitatea destabilizatoare'' a Rusiei, în timpul unei întâlniri bilaterale pe care cei doi au avut-o pe marginea conferinţei internaţionale privind Libia ce are loc duminică la Berlin, informează dpa, Reuters şi AFP.

Nu va exista "nicio normalizare a relaţiei noastre bilaterale cât timp Rusia nu pune capăt activităţii destabilizatoare care ameninţă Marea Britanie şi aliaţii noştri şi subminează siguranţa cetăţenilor noştri şi securitatea noastră colectivă'', i-a spus Johnson liderului rus, conform unui comunicat difuzat de Downing Street.

De asemenea, şeful guvernului britanic a reiterat poziţia ţării sale cu privire la atacul de la Salisbury din 2018, când un fost agent dublu rus, Serghei Skripal, şi fiica sa, Yulia, au fost otrăviţi cu o armă chimică despre care autorităţile britanice spun că a provenit din Rusia.

Comunicatul Downing Street s-a referit la acest incident ca la "o utilizare nechibzuită a armelor chimice şi o încercare sfâşietoare de a ucide oameni nevinovaţi pe teritoriul Marii Britanii''.

Agenţia de ştiri Tass din Rusia a confirmat întâlnirea, afirmând că Putin a purtat discuţii cu Johnson şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre "problemele relaţiilor bilaterale, precum şi probleme internaţionale, inclusiv situaţia din Libia'', scrie dpa.

A fost prima întâlnire a celor doi oficiali de când Boris Johnson a acces la putere în luna iunie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa